Ecoxarxa engega a Valldoreix els seus mercats d'intercanvi de productes ecològics


  • Comparteix:

Un mercat d'intercanvi a la plaça del Casal de Cultura de Valldoreix ha estat la carta de presentació al públic de l'Ecoxarxa del Vallès Occidental. Es tracta d'una comunitat de persones que bescanvia productes ecològics, naturals i artesanals per tot tipus de béns. Fins ara, la filial vallesana de l'agrupació desenvolupava la seva activitat exclusivament a Internet, però aquest diumenge ha volgut donar-se a conèixer amb aquesta primera fira d'intercanvi que ha aplegat a Valldoreix un centenar de persones.

L'entitat es va afiliar a la cooperativa catalana d'ecoxarxes fa gairebé dos mesos i fins ara el seu àmbit d'acció es limitava a un intercanvi entre usuaris de la comarca a través de la xarxa. Aquest diumenge, però, l'entitat ha fet un pas més i ha organitzat un mercadet d'intercanvi a Valldoreix amb l'objectiu de bescanviar directament productes d'origen ecològic.

Un dels fundadors de l'Ecoxarxa del Montseny, la primera filial de la comunitat, Pere Ardèvol, ha explicat el concepte de la iniciativa.

Pere Ardèvol

És un moviment basat en la unió dels usuaris per potenciar la dinamització de l'economia local a través de l'ecologia.


El bon temps i la mostra d'entitats culturals que acollia la plaça del Casal de Cultura de Valldoreix han afavorit l'afluència de públic a la cita. Un centenar de persones han participat a la iniciativa portant objectes per intercanviar. Els participants també disposaven d'una moneda de transacció interna anomenada 'Ecoseny', amb un cost d'un euro per 'Ecoseny' i només vàlida per als mercats de la comunitat.

Una de les coordinadores de l'activitat, Núria Llivi, explica en què consisteix aquesta moneda social.

Núria Llivi

Si el que un dels intermediaris ofereix no interessa a l'altre, sempre hi ha la possibilitat d'intercanviar-ho per una moneda social.



L'organització d'aquest primer mercat d'intercanvi ha avançat que la intenció és repetir l'experiència a la ciutat, després de la bona acollida d'aquest diumenge.

Un dels principals contactes sorgits de la trobada ha estat el de l'Ecoxarxa i la secció local del Banc del Temps. Ambdues entitats s'han compromès durant la cita a treballar conjuntament en l'organització d'activitats a la ciutat de cara al curs vinent. De la seva banda, el Banc del Temps incorporarà la moneda 'Ecoseny' en el funcionament intern de l'entitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.