Els 'indignats' marxen de la plaça d'Octavià 17 dies després


Temes relacionats

Els 'indignats' presenten un decàleg bàsic al nou consistori (11/jun/11)

Els 'indignats' preveuen ocupar la plaça d'Octavià fins aquest dissabte ( 7/jun/11)

El mercadet i els 'indignats' conviuen sense problemes a la plaça d'Octavià ( 2/jun/11)

Els 'indignats' continuaran a la plaça d'Octavià una setmana més (30/mai/11)

Els 'indignats' volen portar les seves reivindicacions a l'àmbit local (28/mai/11)

La convivència entre activitats i l'acampada està garantida, segons l'Ajuntament (28/mai/11)

Primera nit d'acampada dels 'indignats' a la plaça d'Octavià (27/mai/11)


  • Comparteix:

Els 'indignats' desmunten l'acampada després de 17  davant el Monestir

Els 'indignats' desmunten l'acampada després de 17 davant el Monestir

El moviment dels 'indignats' de Sant Cugat ha aixecat aquest dilluns l'acampada instal·lada a la plaça d'Octavià. Durant 17 dies, grups de santcugatencs han passat la nit davant del Monestir per fer visible la seva 'indignació' amb el sistema polític i econòmic. Al llarg d'aquest temps, s'han fet periòdicament assemblees durant el dia per tirar endavant els seus objectius i s'han organitzat nombroses activitats. La decisió de posar punt final a l'acampada s'ha pres en l'assemblea d'aquest diumenge.

Després de dies d'acampada a Barcelona i altres ciutats de l'Estat espanyol, com Madrid, el moviment dels 'indignats' va arribar també a Sant Cugat. Va ser el divendres 27 de maig, fa més de dues setmanes. Crítiques contra els polítics, nacionalització dels bancs en fallida, recuperar l'impost de successions, aturar les retallades i expropiar l'habitatge no venut per a fins socials han estat alguns dels principis assumits pels 'indignats' santcugatencs. A part d'aquests grans punts, idèntics als que es van tractar a Barcelona, els implicats han mantingut l'activitat assembleària per debatre propostes per millorar el sistema.

Una de les últimes accions va arribar aquest dissabte en ple acte de constitució del nou Ajuntament. El moviment dels 'indignats' va presentar un decàleg que recull els principis morals acordats des de l'inici de l'acampada. Uns 300 manifestants van aprofitar la constitució del nou consistori per reclamar que s'acabin els privilegis de la classe política i van rebre els nous regidors amb una cassolada.

Tot i haver decidit aixecar el campament de la plaça d'Octavià, els acampats volen seguir amb el treball assembleari per plasmar els seus principis morals i proporcionar a Sant Cugat un moviment de democràcia deliberativa, ja que tenen la sensació que ningú no els representa al consistori i que 'cal formació crítica a la ciutat'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.