FGC, en un projecte europeu de millora de l'evacuació a les estacions


  • Comparteix:

El projecte europeu començarà passat l'estiu

El projecte europeu començarà passat l'estiu

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) participarà en el projecte 'Gateway' de la UE per millorar el sistema d'evacuació d'estacions. Durant tres anys, les instal·lacions de FGC serviran de banc de proves per validar un nou sistema basat en l'aplicació de mecanismes intel·ligents de càmeres de televisió i d'altres automatismes a partir de detectors d'incendis i d'aglomeracions. La iniciativa està liderada per la consultora britànica British Maritime Technology (BTM) i compta amb la participació del Metro de Londres i la Universitat de Greenwich.

L'objectiu de l'estudi és millorar l'evacuació de tot tipus d'estacions, siguin de superfície o soterrades, amb la intenció de superar les limitacions de la senyalització d'evacuació estàtica que, segons uns estudis recents, resulta invisible per a un 60% dels usuaris.

L'empresa pública de transports de la Generalitat rebrà 215.000 euros de subvenció, que cobreix el 75% de la inversió necessària. El projecte global té una subvenció de fons europeus de 2.160.000 euros, que es distribueixen entre les diferents empreses participants. La resta de fons fins els tres milions d'euros que costarà el projecte els assumiran les empreses.

Està previst que al setembre se signi el contracte entre la consultora BMT i la UE.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.