La flama del Canigó arriba per encendre la foguera de Sant Joan


  • Comparteix:

La flama del Canigó va encendre la foguera també l'any passat

La flama del Canigó va encendre la foguera també l'any passat

La flama del Canigó recorrerà avui diversos carrers de la ciutat, acompanyada pels rellevistes del Club Muntanyenc (CMSC) i pels tabalers dels Diables, abans d'encendre la tradicional foguera de Sant Joan. Una mostra de la unitat dels Països Catalans, que es farà efectiva, també, amb la lectura d'un manifest comú, a càrrec del membre de la junta d'Òmnium Cultural Sant Cugat Joan Tres.

La flama del Canigó baixarà del Castellet de Perpinyà la vigília de Sant Joan, per repartir-se per tots els Països Catalans i encendre així les fogueres dels diversos pobles. La presidenta local d'Òmnium Cultural, Maria Rosa Caballé, recorda la simbologia d'aquest acte.

Maria Rosa Caballé

El 23 baixa i es reparteix per tots els pobles dels Països Catalans. És una mostra de la unitat dels Països Catalans.


A la ciutat, la flama arribarà a dos quarts de set de la tarda i serà rebuda per membres de l'Ajuntament. Posteriorment, els rellevistes del Club Muntanyenc la passejaran per diversos carrers de la ciutat fins arribar a la plaça d'Octavià on, envoltada de tabalers, bastoners i castellers, encendrà la foguera de Sant Joan. L'acte comptarà també amb una cobla sardanista que amenitzarà la festa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.