La protecció de Collserola necessita una declaració del Parlament de Catalunya i no deixar-ho en mans dels ajuntaments


  • Comparteix:

La protecció de Collserola necesssita d'una voluntat política més enllà dels ajuntaments a través, per exemple d'una resolució del Parlament de Catalunya. Aquesta ha estat una de les conclusions que s'han posat de manifest a la primera part de la xerrada que el Club Muntanyenc ha organitzat per analitzar el futur de la serra de Collserola.

El Club Muntanyenc considera que els santcugatencs han de conèixer quin futur espera a la serra de Collserola. Per aquest motiu, l'entitat ha organitzat dues xerrades que analitzaran aquesta qüestió a través dels punts de vista dels polítics i tècnics experts en medi ambient.

La primera de les conferències ha posat de manifest que les administracions i Parc de Collserola han d'anar de bracet per conciliar la protecció de la Serra amb les actuacions urbanístiques previstes. El gerent del Parc de Collserola, Marià Martí, considera que la unió fa la força, tot i que qualsevol reacció arriba tard:

Marià Martí

Havíem d'haver reaccionat fa 10 anys


Per la seva banda, Jordi Prat, representant de l'Autoritat del Transport Metropolità, ha afirmat que fins al 2010 no hi ha necessitat de construir cap actuació ferroviària que travessi la serra. El que sí cal fer, ha dit Prat, és una substancial millora del servei d'autobusos a la zona:

Jordi Prat

Millorarem el servei de transport públic per afavorir la mobilitat entre la comarca i el Barcelonés


La xerrada, que ha reunit trenta persones a la Casa de Cultura, també ha comptat amb la presència de Ricard Pie, de la Universitat d'Arquitectura. Aquesta iniciativa es completarà dimarts vinent amb una altre conferència a càrrec de polítics de totes les formacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.