La R8 entra en funcionament diumenge i aspira a tenir 3.000 viatgers al dia


Temes relacionats

Els santcugatencs podran anar en tren al Vallès Oriental amb la nova línia 8 de Rodalies (20/mai/11)


  • Comparteix:

La R8 entra en funcionament aquest diumenge. Font: ACN

La R8 entra en funcionament aquest diumenge. Font: ACN

La nova línia de Rodalies R8, que unirà Granollers amb Martorell passant per Sant Cugat, aspira a tenir 3.000 usuaris diaris. El servei, que començarà a operar diumenge, s'ha presentat oficialment aquest dilluns amb un viatge de prova.

La R8 uneix el Baix Llobregat i el Vallès sense passar per Barcelona, i permet anar fins l'estació de Granollers, des d'on es pot fer transbordament en direcció a Girona i frontera de l'Estat francès.

El trajecte de prova ha permès comprovar que el viatge entre Granollers Centre i Martorell dura 45 minuts, mitja hora menys del que es trigava fins ara. En el trajecte Mollet-Cerdanyola, l'estalvi de temps supera l'hora.

El director general de Transports, Ricard Font, assegura que la R8 és molt important per descongestionar el centre de Barcelona i millorar la resta de línies del territori.

Ricard Font

Suposa trencar la centralitat de Barcelona, la qual cosa descongestiona la ciutat i permet millorar el servei.



La nova línia aprofita un tram que fins ara era només de mercaderies i tindrà les estacions de Martorell, Castellbisbal, Sant Cugat, Rubí, Cerdanyola Universitat, Mollet-Sant Fost, Montmeló i Granollers Centre. A partir de diumenge, la línia entrarà en funcionament amb un viatge en cada sentit per hora.

En paral·lel, la línia R7, que fins ara passava per Sant Cugat, modifica el recorregut i els santcugatencs que vulguin anar ara a plaça Catalunya amb Renfe hauran de fer dos transbordaments, un a Cerdanyola i un altre a Sant Andreu Arenal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.