La Fundació puntCat veu opcions de negoci en els nous dominis d'Internet


  • Comparteix:

La ciutat de Singapur ha acollit el congrés que ha aprovat aquest canvi històric

La ciutat de Singapur ha acollit el congrés que ha aprovat aquest canvi històric

Les ciutats ja tenen la porta oberta a tenir un domini propi. L'ICANN, l'organisme que regula el funcionament d'Internet, ha aprovat la possibilitat d'augmentar els dominis fins ara existents per incloure els de municipis, empreses i organitzacions. La Fundació puntCat, amb seu a Sant Cugat i reguladora del domini .cat, ha explicat que això li obre noves possibilitats de negoci d'assessorament per a nous dominis, tot i que ha remarcat que el seu preu impedirà un accés universal.

El director de la fundació, Jordi Iparraguirre, ha destacat que ciutats com Sant Cugat poden arribar a tenir un domini propi, com .cugat o .santcugat per exemple, però que ho veu difícil pel cost que suposa. Només el dossier inicial de proposta de candidatura té un cost de 185.000 dòlars. Són declaracions a Cugat.cat.

Jordi Iparraguirre

Sant Cugat podria disposar del seu domini però a la pràctica queda fora de lloc.


Iparraguirre ha destacat que la decisió de l'ICANN d'obrir-se a nous dominis, lluny de perjudicar-los per la possible pèrdua de clients que fins ara utilitzen el .cat, els pot ajudar a trobar nous clients a qui assessorar.

Jordi Iparraguirre

Entenc que és una oportunitat de negoci. Els dominis s'han de gestionar i no és fàcil.




L'ICANN ha aprovat a Singapur, la matinada de diumenge a dilluns, el procediment per accedir a tenir un nou domini. D'aquesta manera, a partir de 2012, qualsevol particular o organització del tipus que sigui podrà, després de superar un llarg procés, obtenir un domini propi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.