La flama del Canigó encén un any més la foguera de Sant Joan


  • Comparteix:

La flama del Canigó ha arribat un any més a la ciutat per encendre la foguera de Sant Joan. La flama, que ha passat per l'ajuntament, ha estat rebuda per les autoritats, que han remarcat la importància de mantenir les tradicions catalanes. La presidenta d'Òmnium Cultural Sant Cugat, Maria Rosa Caballé, ha destacat la simbologia de la flama, que és un dels emblemes dels Països Catalans. Abans d'encendre la flama, entitats de cultura popular catalana com els Bastoners, els Diables i els rellevistes del Club Muntanyenc han amenitzat la festa.

El manifest que s'ha llegit aquest dijous amb l'arribada de la flama del Canigó a la ciutat ha remarcat el dret de decidir dels Països Catalans 'com a poble lliure'. El text també ha recordat la polèmica al País Valencià amb el tancament dels repetidors de TV3. El manifest, que ha anat a càrrec del membre d'Òmnium Cultural Joan Tres, ha recordat la tradició de la flama, que es recull a la muntanya del Canigó per baixar amb la flama encesa.

La presidenta d'Òmnium Cultural Sant Cugat, Maria Rosa Caballé, destaca la importància de mantenir la tradició.

Maria Rosa Caballé

La flama és una festa reivindicativa. Ha de servir per revifar el foc que crema, que cada dia està més alt, tot i que ens el volen apagar.



El tinent d'alcalde de Governació, Jordi Puigneró, ha presidit l'acte d'arribada de la flama del Canigó, que ha tingut lloc a la sala de plens.

Jordi Puigneró

Aquest és un acte eminentment de la cultura tradicional i popular. Des de l'Ajuntament estem contents que hi participin les entitats.






La flama ha encès la foguera de Sant Joan a la plaça d'Octavià. Abans les entitats de cultura popular catalana han fet festa per celebrar la tradició dels Països Catalans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.