La PTP reivindica intercanviadors a Volpelleres i l'Hospital General per millorar la nova R8


  • Comparteix:

La PTP reivindica l'intercanviador de Volpelleres / font: PTP

La PTP reivindica l'intercanviador de Volpelleres / font: PTP

L'associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) lamenta la manca d'un intercanviador a Volpelleres i a l'Hospital General que enllaci les estacions de FGC i les de Renfe per incrementar l'ús de la nova línia R8. El president de l'entitat, Ricard Riol, destaca que aquesta mancança deixa fora de la R8 mig milió de persones i critica la manca de visió del ministeri de Foment, que no considera prioritaris aquests enllaços.

Riol celebra l'obertura, aquest diumenge, de la nova línia R8 de Rodalies de Renfe, però considera la nova línia com un projecte embrionari que s'ha de completar amb la creació dels intercanviadors per convertir-se en l'alternativa a l'AP7 en transport públic.

En aquest sentit, Riol denuncia l'oportunitat perduda en deixar el mig milió de persones de les àrees de Sabadell i Terrassa sense accés a la nova línia per la manca d'aquests intercanviadors. Ho ha dit a Cugat.cat.

Ricard Riol

El ministeri de Foment ha d'agilitar aquests dos intercanviadors. Són unes obres molt econòmiques perquè són andanes en superfície.


Riol insta els poders locals a unir-se per aconseguir de Foment la licitació d'aquest obres que no suposen una gran despesa.

Ricard Riol

És molt important que des del territori es pressioni perquè en el termini d'un any estigui encarrilat.


La nova línia de Rodalies Renfe R8 uneix Granollers amb Martorell passant per Sant Cugat. La R8, que passarà pel Baix Llobregat i el Vallès sense entrar a Barcelona, aspira a tenir 3.000 usuaris diaris. Des de l'estació de Granollers es podrà fer transbordament en direcció a Girona i frontera de l'Estat francès.

La nova línia aprofita un tram que fins ara era només de mercaderies i tindrà les estacions de Martorell, Castellbisbal, Sant Cugat, Rubí, Cerdanyola Universitat, Mollet-Sant Fost, Montmeló i Granollers Centre. A partir de diumenge, la línia entrarà en funcionament amb un viatge en cada sentit per hora.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.