Educació i conscienciació, prioritats en la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient


  • Comparteix:

Sant Cugat ha celebrat el Dia Mundial del Medi Ambient aquest diumenge al parc del Centre Social i Sanitari de la Floresta. Les diverses activitats, organitzades per l'Ajuntament i l'Associació Cultural La Chancha Floresta, han aconseguit que més d'un centenar de persones aprenguessin la importància del reciclatge i de respectar el medi ambient amb propostes lúdiques. L'associació ja pensa en repetir l'experiència l'any vinent.

L'Associació Cultural La Chancha Floresta ha organitzat tota una jornada amb diferents tallers i propostes que ha servit per educar en el lleure als assistents en el món del reciclatge i el respecte per la natura i el medi ambient.

El membre de l'Associació Cultural La Chancha Floresta Walter Garibotto ha comentat l'objectiu de la jornada.

Walter Garibotto

Per tenir una mica de consciència de la realitat propera del medi ambient. Les coses properes que podem aprendre potser aquí en una xerrada.



Alguns dels actes que s'han dut a terme han inclòs un taller de plantes medicinals per aprendre a identificar el tipus de plantes que creixen a la Floresta i els seus usos terapèutics. També han estat presents la cooperativa Femme Fleur, que té l'objectiu d'ajudar a millorar la vida de les dones, una parada de cistells de vímet i una parada d'intercanvi d'objectes.

Els petits, a més, han après 'percutatge', que consisteix en construir instruments musicals amb materials de rebuig, com ara testos de plantes i trossos de cable.

Alguns dels assistents han explicat la seva experiència, que es podria repetir l'any vinent.

Participants

Tot el que he fet em sembla molt interessant. / No s'han de llençar coses a les escombraries. / Estan disfrutant molt dels instruments. Pels pares també és important ajudar-los.



La jornada també ha comptat amb xerrades i debats sobre l'alimentació i l'ecologia a l'espai 'Ràdio Esperança'.

Els actes s'emmarquen en el Dia Mundial del Medi Ambient, que es va celebrar fa tres setmanes, però que la pluja va obligar a cancel·lar-los al municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.