Càritas aposta per la mediació en els desnonaments a la ciutat


  • Comparteix:

Càritas aposta per la mediació per solucionar els casos de desnonament a la ciutat. El rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, mossèn Blai Blanquer, ha alertat de l'augment dels problemes provocats per les hipoteques a Sant Cugat. Sota el lema 'N'hi ha per a tots si ho compartim', Càritas ha advocat per la solidaritat dels santcugatencs durant la festa de Corpus d'aquest diumenge, que ha reunit els fidels entorn de la missa, la tradicional processó i l'ou com balla.

Càritas ho reitera: mai abans l'entitat havia proporcionat tanta ajuda a Sant Cugat, arribant als gairebé 2.000 atesos durant l'any passat. És cert que la ciutat viu un pic demogràfic, però l'entitat social ha advertit que les peticions d'ajuda van a l'alça. Cada vegada hi ha més persones nascudes a la ciutat que pateixen pobresa, segons l'entitat.

El rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, mossèn Blai Blanquer, ha alertat també dels problemes derivats de l'habitatge a Sant Cugat. En els casos de desnonaments, ha apostat per la fórmula de la mediació.

Blai Blanquer

Si paguem els desnonaments, molta gent es queda sense la nostra ajuda alimentària. En altres llocs han apostat per les assessories.


L'oferta immobiliària és massa cara a Sant Cugat, diu el mossèn, i afegeix que les institucions públiques haurien de legislar per acabar amb l'obligació de seguir pagant la hipoteca una vegada realitzat el desnonament de l'habitatge.

En clau política també, Blai Blanquer veu amb millors ulls les retallades als pressupostos. Diu que són necessàries.

Blai Blanquer

Que les retallades d'avui són pobresa per demà és cert. Crec que hem de demanar que ens estrenyem el cinturó per a qui ho necessita.





Càritas ha volgut unir la denúncia social amb la religiositat de la festa de Corpus. Un any més, la missa, la processó i el tradicional ou com balla han congregat fidels i curiosos al voltant del Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.