Tres serveis sanitaris dels CAP desapareixeran, segons CCOO


Temes relacionats

Conesa: 'Serem bel·ligerants amb la Generalitat per exigir el ple funcionament dels CAP al setembre' ( 2/jul/11)

L'ERO de Mútua Terrassa reduirà el personal dels dos CAP de la ciutat ( 1/jul/11)

L'ERO de Mútua Terrassa també afectarà els CAP de la ciutat (10/jun/11)


  • Comparteix:

CAP de Valldoreix

CAP de Valldoreix

Els serveis de rehabilitació, endocrinologia i reumatologia oferts als CAP gestionats per Mútua Terrassa corren el risc de desaparèixer si es concreta l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), segons fonts sindicals. Aquesta reducció de l'oferta sanitària, presentada la setmana passada per la concessionària, afectaria els dos centres de Sant Cugat.

El delegat sindical de CCOO a Mútua Terrassa, Joan Carles Delgado, ha dit a Cugat.cat que les dades proporcionades per l'empresa indiquen que els serveis de rehabilitació, endocrinologia i reumatologia deixarien d'oferir-se. En el cas de Sant Cugat, el CAP de Valldoreix i de La Mina es veurien implicats, ja que ara disposen de tres i dos d'aquests serveis respectivament.

Joan Carles Delgado

Els serveis de rehabilitació, endocrinologia i reumatologia han quedat tocats al 100%.


Delgado ha explicat que el gran volum d'informació desendreçat que els ha entregat Mútua Terrassa fa difícil analitzar tots els casos concrets d'entre els 884 treballadors afectats per l'ERO. Tot i això, segons l'Associació de Facultatius, 146 de les 884 persones serien acomiadades temporalment i a la resta se'ls reduiria la seva jornada.

Per la seva banda, el departament de Salut ha dit a Cugat.cat que no interferirà en les negociacions entre treballadors i direcció de Mútua per l'ERO. Tot i això, el departament ha remarcat que garantirà l'assistència sanitària universal, tot i no especificar què faria si se suprimissin el serveis de rehabilitació, endocrinologia i reumatologia.

De moment, Mútua Terrassa no ha volgut fer declaracions, malgrat la demanda de Cugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.