'Sàpiens' celebrarà a l’octubre el seu novè aniversari a la ciutat


  • Comparteix:

Sàpiens celebrarà el seu aniversari a Sant Cugat

Sàpiens celebrarà el seu aniversari a Sant Cugat

La revista 'Sàpiens' celebra el seu novè aniversari a la nostra ciutat amb una jornada d'activitats gratuïtes al Monestir. Les activitats, que tindran lloc el tercer dissabte d'octubre, estan organitzades per la publicació i el Museu de Sant Cugat. Visites guiades, passejades per Collserola i xerrades d'historiadors són algunes de les propostes que s'oferiran.

Tant al matí com a la tarda, s'oferiran visites guiades al Museu del Monestir per conèixer com s'organitzava la comunitat monàstica que hi vivia. El Museu Tapís Contemporani també acollirà visites per mostrar la seva col·lecció de filigranes tèxtils. Una altra de les activitats previstes és una passejada pels entorns de Collserola passant pel Pi d'en Xandri, el forn ibèric i Sant Adjutori, així com caminades modernistes pel nucli antic.

Igualment, s'han programat un seguit de visites a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) amb l'acompanyament del seu director, l'historiador Josep M. Sans Travé, així com visites al Centre de Restauració de Béns Mobles. Els diversos col·laboradors i historiadors de la revista també oferiran xerrades i conferències al llarg del dia.

La directora de la publicació, Clàudia Pujol, ha explicat les raons per què s'ha triat la ciutat per celebrar el novè aniversari de la publicació. Són declaracions a Cugat.cat.

Clàudia Pujol

Sant Cugat és una ciutat que val molt la pena. Té un patrimoni molt interessant i el Monestir és un teló de fons impagable per totes les activitats.


Per als més petits, al matí hi haurà tallers d'escriptura medieval i titelles de dit. Al migdia hi haurà contacontes i, a la tarda, la Taverna dels Jocs Prohibits.

Les activitats només s'aturaran per dinar, quan es podrà tastar la cuina dels monjos que diversos restaurants de la ciutat hauran preparat per a l'ocasió. Exceptuant el dinar, totes les activitats són gratuïtes i no cal inscripció prèvia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.