La Fundació PIMEC impulsa un programa per tractar addiccions a l'àmbit empresarial


  • Comparteix:

Les empreses seran les beneficiades del programa  / Font: Aravalles.cat

Les empreses seran les beneficiades del programa / Font: Aravalles.cat

La Fundació PIMEC Acció Social ha presentat aquest dijous un programa destinat a sensibilitzar i prevenir les addiccions en el personal de les empreses del Vallès, incloses algunes del nostre municipi. La idea té l'origen en els problemes relacionats amb el consum de substàncies que ha detectat la fundació en l'àmbit empresarial, i està impulsada també per l'ONG 'Projecte Home' i l'Obra Social d'Unnim.

Les conseqüències més freqüents d'aquestes addiccions són la disminució del rendiment i la productivitat, l'augment de l'absentisme laboral, l'enrariment de l'ambient de treball i la pèrdua de talent professional, entre d'altres. La responsable del programa de PIMEC, Alina Sucarrats, explica quines són les dependències més freqüents.

Alina Sucarrats

Destaquen temes d'alcohol, drogues i addiccions que actualment no es tenen tan en compte, com la ludopatia o l'addicció a Internet.



Entre les mesures previstes pel programa es troba la distribució al sector empresarial de guies informatives per clarificar conceptes i detalls a tenir en compte en situacions de risc. Tot i això, també es preveuen accions més directes, com xerrades als treballadors o accions més individualitzades en persones que ho necessitin. La dotació econòmica d'enguany ha estat 12.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.