El curs d'estiu de la Unipau presenta alternatives al poder dels mercats


  • Comparteix:

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, encapçalarà una xerrada

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, encapçalarà una xerrada

El curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) segueix aquest dissabte amb un conjunt de conferències sobre com combatre el poder dels mercats al Centre Borja. Al llarg de la jornada, la iniciativa acollirà xerrades que tractaran la gestió de la relació entre política i mercats. També s'exposaran propostes solidàries com la banca ètica per construir un nou sistema econòmic.

El president de la Unipau, Arcadi Oliveres, encetarà la jornada a dos quarts de deu del matí amb una conferència sobre la submissió del poder polític als mercats i el triomf internacional del capital financer.

Seguint aquesta mateixa temàtica, la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, parlarà a les onze del matí de la política i els mercats. En paral·lel, el professor d'Economia Aplicada Albert Recio encapçalarà una xerrada sobre la crisi i la inseguretat econòmica.

El president de la Unipau, Arcadi Oliveres, ha destacat la conferència de Casals a més de la importància de la banca ètica en una entrevista a Cugat.cat.

Arcadi Oliveres

La professora Muriel Casals parlarà dels mercats i la política. També parlarem de la banca ètica amb conferenciants que l'han promogut.


Les xerrades de la tarda exposaran les alternatives a les situacions que es plantegen en les conferències anteriors. A dos quarts de cinc, el professor Peru Sasia plantejarà la possibilitat d'estendre la banca ètica com a eina d'acció política. A la mateixa hora, el soci d'Arç cooperativa Jordi Via parlarà de l'economia social i els mecanismes solidaris que es poden desenvolupar en aquest àmbit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.