Evitar les desigualtats, focus de les xerrades d'avui del curs de la Unipau


  • Comparteix:

Pedro Prieto

Pedro Prieto

La jornada d'aquest diumenge del curs d'estiu de la Unipau se centrarà en com combatre les desigualtats econòmiques i energètiques. Diverses xerrades d'experts exposaran la situació actual mundial i presentaran alternatives per evitar les injustícies en l'àmbit social i econòmic. Totes les conferències del seminari d'estiu de la Unipau tenen lloc al Centre Borja.

La primera conferència anirà a càrrec del vicepresident de l'Associació per a l'Estudi dels Recursos Energètics, Pedro Prieto. La xerrada girarà al voltant de les desigualtats econòmiques i energètiques i tindrà lloc a dos quarts de deu del matí.

El professor de Relacions Internacionals Pablo Pareja parlarà de les necessitats energètiques de l'Àsia oriental en l'actualitat. En la seva conferència, que tindrà lloc a les onze del matí, Pareja exposarà les implicacions i els desafiaments de les desigualtats en termes d'energia.

El president de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), Arcadi Oliveres, ha destacat la importància de trobar alternatives als recursos energètics actuals en una entrevista a Cugat.cat.

Arcadi Oliveres

Una cosa que és fruit de l'anterior que és un problema d'esgotament de recursos en el planeta i que impedirà el creixement en els propers anys.



En paral·lel, el membre del Comitè d'Abolició del Deute al Tercer Món Daniel Munévar explicarà quins són els impactes socials de la crisi alimentària, com també les possibles alternatives a aquesta problemàtica. També a les onze, l'investigador Josep Maria Royo encapçalarà la xerrada 'La desgràcia dels països amb recursos naturals desitjats'.

Seguint la dinàmica del curs, a la tarda s'exposaran les alternatives a les problemàtiques presentades durant les sessions del matí. L'enginyer Marc Rosselló donarà a conèixer el projecte 'Som Energia'. A la mateixa hora, el sociòleg Víctor Viñuales parlarà d'alternatives sostenibles, justes i viables davant la situació econòmica actual. Aquestes darreres conferències començaran a dos quarts de cinc de la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.