El curs d'estiu de la Unipau segueix avui amb conferències sobre el desarmament


  • Comparteix:

La directora de l'Institut Internacional per la Pau, Tica Font, és una de les ponents del curs

La directora de l'Institut Internacional per la Pau, Tica Font, és una de les ponents del curs

El curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) segueix aquest dilluns amb tot un seguit de xerrades sobre com fomentar les accions pacífiques i el desarmament. Durant la jornada es tractaran qüestions com l'actualitat de l'armament i les despeses militars i es proposaran mecanismes per controlar el comerç d'armes i l'ajuda militar.

L'investigador de l'Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Jordi Urgell donarà el tret de sortida a dos quarts de deu del matí a la jornada amb una conferència sobre l'actualitat de l'armament. A les onze, la directora de l'Institut Internacional per la Pau, Tica Font, encapçalarà una conferència sobre pensament i acció no violenta. En paral·lel, el membre del Centre Delàs Alejandro Pozo exposarà una xerrada sobre noves guerres humanitàries. A la mateixa hora, la membre de les Brigades Internacionals de la Pau Núria del Pozo parlarà de la tasca d'aquesta entitat.

El President de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), Arcadi Oliveres, ha donat més detalls de les conferències que es faran aquest dilluns. Són declaracions a Cugat.cat.

Arcadi Oliveres

Parlarem de l'alimentació, un dels recursos més escasos. De l'armamentisme i desarmamentisme i de les campanyes contra les mines antipersona.


A la tarda serà el torn de les sessions sobre alternatives al control militar. El politòleg Jordi Armadans parlarà a dos quarts de cinc de la tarda del control del comerç d'armes. La coordinadora de Moviment per la Pau, Maria Josep Parés, plantejarà mecanismes per controlar el desarmament i l'ajuda militar. A la mateixa hora, l'investigador del Centre Delàs Pere Ortega explicarà en què consisteix la 'banca desarmada'. En paral·lel, la representant del Servei d'Informació de l'Objecció Fiscal, Xema Moya, exposarà eines per evitar el militarisme.

Tots els actes del curs d'estiu de la Unipau tindran lloc al Centre Borja.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.