La 4a 'Nit de la Memòria' vol reivindicar el retorn dels 'Papers de Salamanca'


  • Comparteix:

L'ANC, a Sant Cugat, esperen més documents com aquests

L'ANC, a Sant Cugat, esperen més documents com aquests

La Comissió de la Dignitat organitza aquest dijous la 4a edició de la 'Nit de la Memòria' a Barcelona. L'objectiu és reivindicar el retorn dels documents de materials que encara són a Salamanca a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), ubicat a Sant Cugat. La Comissió de la Dignitat ha redactat un manifest que han signat diferents personalitats, com l'historiador santcugatenc Borja de Riquer, i també altres entitats i sindicats.

El manifest, que porta per títol 'Cinc anys d'escarni, ja n'hi ha prou', va adreçat a la ministra de Cultura espanyola i denuncia l''inexplicable' retard en el retorn dels documents i l'actitud del ministeri 'entorpint' el procés durant els últims anys.

Durant l'acte, es lliuraran els Premis Dignitat 2011 que enguany recauran en Teresa Robira, Josep Pàmies i Odina Capo, tots ells representants de famílies que esperen el retorn dels seus documents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.