La Unipau comença el curs d'estiu amb una anàlisi esperançadora de les onades democràtiques àrabs


  • Comparteix:

Moment de la inauguració del seminari d'estiu

Moment de la inauguració del seminari d'estiu

El professor de Ciències Polítiques Bichara Khader veu amb esperança les revoltes àrabs dels últims mesos, tal i com ha dit en la conferència d'inauguració del seminari d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau). Khader ha fet una panoràmica a les onades democràtiques àrabs, destacant el protagonisme de la població jove en les revoltes. Segons Khader, aquests esdeveniments són 'una fita històrica que ha canviat l'imaginari occidental sobre els àrabs'. Mira l'entrevista a Bichara Khader a Cugat tv

El professor palestí Bichara Khader ha posat èmfasi en la rellevància de les revoltes àrabs, que es caracteritzen per la capacitat de mobilització pacífica dels joves àrabs, el paper de la dona i el protagonisme de les xarxes socials com a mitjà de comunicació. Khader ha destacat 'la fortalesa dels joves que han resistit a la repressió i han aconseguit enderrocar els règims dictatorials' en el cas d'Egipte i Tuníssia.

Ho ha explicat Khader en una entrevista a Cugat.cat.

Bichara Khader

Els joves àrabs han canviat l'imaginari occidental sobre els països musulmans. Busquen la llibertat, horitzons oberts, no accepten els sistemes autoritaris.


La xerrada inaugural ha servit per analitzar les revoltes àrabs com un fenomen esperançador, que dóna peu a la possibilitat d'estendre els drets humans i la pau als països musulmans, com també d'instaurar-hi un sistema democràtic. Durant la conferència, també s'han estudiat els mecanismes per difondre la dignitat i la justícia i per fomentar el pacifisme en els moviments revolucionaris.

El president de la Unipau, Arcadi Oliveres, ha subratllat que el seminari busca 'una pau polièdrica' i que volen transmetre optimisme.

Arcadi Oliveres

Entenem la pau com quelcom amb moltes cares. Volem donar una nota d'optimisme en la realitat actual.



La tinenta d'alcalde de Cooperació, Susanna Pellicer, ha assistit a la inauguració del curs i ha destacat la importància del seminari en el context actual.

Susanna Pellicer

En la situació actual està molt bé reflexionar sobre les alternatives i els camins que podem aplicar.





L'acte d'inauguració ha tingut lloc al Centre Borja i ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Mercè Conesa, i diverses autoritats locals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.