Muriel Casals (Unipau): 'El poder polític ha de controlar els mercats per evitar les desigualtats econòmiques'


  • Comparteix:

Albert Recio i Muriel Casals durant la xerrada d'aquest dissabte

Albert Recio i Muriel Casals durant la xerrada d'aquest dissabte

'El poder polític ha de controlar i corregir els mercats per evitar les desigualtats econòmiques'. Així ho ha dit la professora d'Economia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, aquest dissabte al curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau). En la seva ponència, Casals ha criticat la pressió que exerceixen les grans corporacions sobre l'economia i ha dit que cal evitar la dominació d'aquestes sobre l'autoritat política. Mira l'entrevista a Muriel Casals a Cugat tv

Muriel Casals ha exposat que 'massa vegades, el poder polític sucumbeix a la pressió dels grans agents que manipulen l'economia en favor dels seus interessos'. Casals defensa que el poder econòmic ha d'estar al servei del benestar de la societat i afirma que, això, s'ha d'aconseguir mitjançant la tasca política.

Segons la professora d'Economia, cal que les institucions polítiques es desvinculin de la pressió dels grans grups econòmics i actuïn per evitar les desigualtats amb mesures de redistribució de recursos. Així ho ha dit Casals en una entrevista a Cugat.cat.

Muriel Casals

El poder polític ha de controlar i corregir els mercats. Massa vegades sucumbeix a la pressió dels protagonistes del mercat.


Casals també ha criticat 'el càstig que s'ha infringit al sistema financer català', que considera 'exagerat i negatiu per al futur econòmic de Catalunya'. En aquest sentit, la també presidenta d'Òmnium Cultural ha dit que 'calen institucions financeres arrelades al territori'. A més, Casals ha lamentat l'espoli fiscal a Catalunya, el qual considera el principal problema del sistema econòmic català i l'ha qualificat de 'sagnia'.

La xerrada ha tingut lloc al Centre Borja i també ha comptat amb la ponència del professor d'Economia de la UAB Albert Recio, que ha parlat de la situació econòmica actual i ha exposat diversos mecanismes per combatre la inseguretat i la crisi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.