Concentració contra les retallades i polèmica per l'accés de manifestants al ple


Temes relacionats

Metges de Catalunya veu voluntat de suprimir serveis darrere l'ERO de Mútua Terrassa (13/jul/11)

Calderon (ICV): 'La bel·ligerància de CiU amb les retallades en sanitat només és una escenificació' ( 6/jul/11)


  • Comparteix:

Els santcugatencs s'han manifestat a favor de la sanitat pública

Els santcugatencs s'han manifestat a favor de la sanitat pública

Unes 300 persones s'han manifestat contra les retallades en la sanitat pública davant l'ajuntament durant el ple municipal d'aquest dilluns. A la concentració, convocada per la Federació d'Associacions de Veïns (FAV) de Sant Cugat, hi han assistit, entre altres, representants dels serveis sanitaris de la ciutat que demanen que no es tanqui el CAP de Valldoreix a l'agost. El moment de tensió ha arribat quan, segons els concentrats, la Policia Municipal els ha impedit entrar a l'edifici municipal al·legant que tots els llocs de l'espai estaven ocupats. L'equip de govern nega aquest extrem.

La representant del comitè d'empresa del CAP de Valldoreix Maria José Perona ha explicat que als equipaments de salut es tancaran els serveis de rehabilitació, reumatologia i endocrinologia a causa de l'ERO de Mútua Terrassa. A més, ha afegit que no s'han donat solucions per al tancament d'aquests serveis, ja que no es podran derivar els usuaris a altres centres sanitaris de la comarca, perquè aquestes prestacions també s'eliminen a les ciutats veïnes. Segons Perona, l'Ajuntament s'hauria de manifestar més contundentment en contra de la retallada en sanitat, ja que afecta de ple al municipi.

Perona ha subratllat les conseqüències de la reducció dels serveis sanitaris.

Maria José Perona

A partir d'ara, els usuaris ja estan notant les retallades. No ens ho han dit oficialment però és possible que hi hagi centres que no obrin després de l'agost.


Tot i la declaració institucional que ha llegit el ple municipal en contra de les retallades sanitàries a Sant Cugat, Perona s'ha mostrat escèptica sobre la seva utilitat, ja que el consistori i la Generalitat estan governades pel mateix partit polític.

En paral·lel, els concentrats a la plaça de la Vila han mostrat el seu desacord amb el govern local, ja que, segons els mateixos manifestants, se'ls ha vetat l'entrada a les instal·lacions per assistir al ple municipal. El secretari de la FAV, Josep Maria Àngel, ha mostrat el seu rebuig a la prohibició d'entrar el ple.


Josep Maria Àngel

És la primera vegada que veig que es limita l'aforament en un ple municipal. Deixen entrar a tothom quan els interessa.



Aquesta polèmica ha arribat també al ple. L'oposició ha mostrat el seu rebuig a la decisió de limitar l'accés a la sala de plens. Això ha causat un encreuament de declaracions entre el portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, i el regidor del PSC Pere Soler, d'una banda, i la tinenta d'alcalde de Presidència, Cristina Paraira, de l'altra. Escoltem, per aquest ordre, Calderon, Soler i Paraira.


Calderon / Soler / Paraira

Entenc que la gent que ha volgut entrar sap distingir entre un ple i una manifestació. / He sortit al carrer i no he vist gent disposada dur pancartes o a fer grafitis. / La manera com han entrat no ha semblat tan pacífica.



En el torn d'intervencions de la ciutadania, diversos santcugatencs han certificat el fet que la Policia Local ha impedit l'entrada a la sala de plens.



  • Comparteix:

COMENTARIS

La gefa y responsable de todas y cada una de las actuaciones de la policia local es la Sra Conesa. Es estremadamente grava que la Sra alcaldesa no sepa, no se entere de lo que pasa. ¿Que pasa? ¿quien manda en la policia local? Si la Sra conesa no es capaza de saber lo que pasa a su alrrededor, es que no esta capacitada para ocupar el cargo de alcaldesa de Sant Cugat del Valles. Con respecto al cierre del CAP de Valldorex lo que tengo que decir es lo siguiente. SI NO HAY PRESTACIONES, QUE NOS DEVUELVAN EL IMPORTE DE LAS COTIZACIONES POR SANIDAD Y DEJEN DE COBRAR LOS 2 CENTIMOS DE MAS EN CADA LITRO DE COMBUSTIBLE.

Maria del Carmen Freidias. Enviat el 19/jul/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.