Costa (Unipau): 'El periodisme professional ha de conviure amb el no professional'


  • Comparteix:

Pere Oriol Costa durant la seva intervenció

Pere Oriol Costa durant la seva intervenció

El catedràtic de Periodisme i Comunicació Pere Oriol Costa considera que cal reforçar la posició del periodista a les redaccions davant la polarització i concentració de mitjans per recuperar 'l'essència del periodisme clàssic'. Partidari d'una regulació 'mínima' dels mitjans, Costa ha repassat la història recent del periodisme durant la seva intervenció en el marc del curs d'estiu de la Unipau, que se celebra aquests dies a Sant Cugat. El catedràtic considera que l'aparició de la xarxa ha obert una escletxa al domini que les grans corporacions tenen sobre el panorama comunicatiu a àmbit nacional i internacional. Mira l'entrevista a Pere Oriol Costa a Cugat tv

Durant la seva xerrada, Costa ha analitzat l'evolució dels mitjans de comunicació que els ha portat a una situació de 'concentració i polarització que ha cristalitzat en la formació d'oligopolis' que es mouen per 'interessos polítics i econòmics en lloc de l'interès periodístic'. El periodista i l'usuari són, segons Costa, els perjudicats d'aquest procés ja que el professional ha quedat en una posició molt precària i l'usuari no rep el servei que espera d'un mitjà de comunicació.

El catedràtic de Periodisme i Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) creu que l'extensió de l'ús de les xarxes socials representa una ruptura respecte el procés de concentració i polarització. Segons Costa, el futur passa per una convivència entre un periodisme professional i un que no ho és.

Pere Oriol Costa

Cal reforçar el periodista a les redaccions. Al mateix temps hi haurà gent no professional que també farà periodisme.




El curs d'estiu finalitza aquest dimecres amb el recull de conclusions i una conferència a càrrec de l'investigador de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau de la Universitat d'Alacant, José María Tortosa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.