Un estudi demostra la combinació de mesures per reduir la població de mosquit tigre


Temes relacionats

L'Ajuntament recomana tractaments per evitar la proliferació del mosquit tigre a les piscines ( 7/abr/11)

Es redueixen a un terç els focus de cria del mosquit tigre ( 1/mar/11)

El mosquit tigre frenarà la seva expansió tot i que arribarà a tot Catalunya (19/mar/10)


  • Comparteix:

Un exemplar del mosquit tigre

Un exemplar del mosquit tigre

Un estudi elaborat a Sant Cugat i Rubí demostra que la proliferació del mosquit tigre es redueix a través de tres mesures complementàries d'eradicació. Segons aquest treball coordinat per científics de la UAB, evitar aigua estancada, usar insecticides per eliminar larves i adults, i netejar els terrenys d'escombraries redueix la presència de l'insecte a la meitat.

Els investigadors han arribat a aquesta conclusió després d'aplicar aquestes mesures i comprovar la reducció a la meitat dels ous de l'insecte en petites trampes experimentals. El resultat és, segons l'estudi, fruit de combinar les tres estratègies. Una d'elles, eliminar l'aigua estancada s'ha dut a terme a domicilis particulars. La segona, el tractament amb insecticides per eliminar larves i adults, s'ha aplicat a jardins i clavegueram, mentre que l'última mesura, la neteja d'escombraries, s'ha practicat en terrenys no controlats. Ho explica la científica de la Universitat Autònoma de Barcelona, Núria Giménez.

Nuria Gimenez

Evitant l'aigua estancada, usant pesticides biològics i amb la col·laboració de l'Ajuntament, que ha netejat terrenys, es disminueix fins a un 60% la presència del mosquit tigre





Durant l'estudi, s'han inspeccionat més de 3.000 llars i s'han entrevistat gairebé unes 700 persones. El treball s'ha donat a conèixer a la publicació 'Transactions of the Royal Society of Tropical Medicine and Hygiene'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.