Els mitjans van 'minimitzar' el passat franquista de Carlos Sentís, segons Mèdia.cat


  • Comparteix:

Carlos Sentís va morir dimarts passat. Foto: La Vanguardia

Carlos Sentís va morir dimarts passat. Foto: La Vanguardia

L'observatori crític amb els mitjans de comunicació Mèdia.cat denuncia que els mitjans tradicionals han minimitzat el passat franquista del periodista Carlos Sentís, mort dimarts passat. L'observatori, impulsat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB), destaca la tasca d'Internet, que ha actuat com a 'contrapès informatiu'.

En un informe publicat aquest dijous, Mèdia.cat assegura que els mitjans catalans no han amagat el passat franquista de Sentís, però que l'han matisat a través de seccions d'opinió, i en alguns casos l'han deixat en un segon terme. L'editor de Mèdia.cat, Joan Canela, ha criticat la cobertura feta per TV3 i Catalunya Ràdio.

Joan Canela

Tant TV3 com Catalunya Ràdio van fer una visió edulcorada de la vida de Sentís, en la línia del comunicat oficial que va fer Artur Mas.











Tant de Catalunya Ràdio com de RAC1, es destaca 'la manca de pluralitat' present a les tertúlies d'opinió, on s'ha justificat la implicació de Sentís amb el franquisme pel moment històric en què va viure.

La premsa escrita tampoc no ha passat per alt el passat franquista del personatge i, fins i tot, en alguns casos, com 'El Periódico' i l''Ara', s'ha dedicat un espai considerable a aquest aspecte. Ara bé, pel que fa als espais d'opinió, la majoria de col·laboradors ha publicat peces elogiant la figura de Sentís o justificant la seva col·laboració amb el règim de Franco.

En canvi, Mèdia.cat aplaudeix la tasca d'Internet, que ha actuat com a 'contrapès informatiu'. La majoria de mitjans digitals ha optat per destacar la militància franquista de Sentís com a eix central de la seva estratègia informativa. De la seva banda, les xarxes socials han estat un cop més 'l'altaveu per exposar opinions diferents als plantejaments de la majoria de mitjans'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.