Indignació de les farmàcies per l'obligació de receptar el principi actiu dels medicaments


  • Comparteix:

Les farmàcies de la ciutat es mostren indignades amb la mesura

Les farmàcies de la ciutat es mostren indignades amb la mesura

Les farmàcies de la ciutat es mostren indignades davant la nova mesura del govern espanyol que obligarà als metges a receptar el principi actiu dels medicaments i no la marca. Això, segons els farmacèutics, suposarà pèrdues econòmiques a les farmàcies de la ciutat i una 'desorientació' al pacient, ja que haurà de canviar de medicament cada vegada que surti un més econòmic al mercat.

Les farmàcies de la ciutat es mostren en contra de la mesura adoptada pel govern espanyol que vol aconseguir un estalvi econòmic de 2.400 milions d'euros anuals, segons el ministeri de Sanitat. Tot i això, aquesta mesura pot afectar les farmàcies de la ciutat amb pèrdues econòmiques i els laboratoris farmacèutics, que podrien deixar de fabricar alguns medicaments a causa de la constant prescripció de fàrmacs genèrics.

La responsable de la Farmàcia C. Cullell del Valle, Cristina Cullell, ha explicat la situació de les farmàcies de la ciutat, que ha qualificat de 'límit'.

Cristina Cullell

Ens està posant al límit econòmic a tots els del sector implicats, des del punt de vista econòmic. Hi ha farmàcies que poden tenir problemes.



Segons els farmacèutics de la ciutat, aquesta mesura també afectarà el pacient, que es veurà 'marejat' pel constant canvi de medicaments. El responsable de la Farmàcia Santa Maria, Jordi Orrit, ha detallat les conseqüències.

Jordi Orrit

La problemàtica és més de cara al pacient que està acostumat a una caixa i si surt una substància més barata se li haurà de donar.



Una altra de les mesures del govern espanyol serà la rebaixa del 15% dels medicaments sense genèric que portin més de 10 anys al mercat. Totes aquestes mesures s'han acordat al Consell Interterritorial de Salut que va celebrar-se divendres passat i que va reunir membres del govern espanyol i de les comunitats autònomes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.