La Comissió de la Dignitat es concentra davant l'ANC per reclamar la resta de 'papers'


  • Comparteix:

Una cinquantena de persones s'ha concentrat aquest dilluns davant l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) per reclamar el retorn dels 'papers de Salamanca' pendents. La protesta; convocada per la Comissió de la Dignitat, ICV-EUiA i la CUP; ha servit també per demanar a la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, una reunió per agilitzar el procés. La concentració ha estat encapçalada per una pancarta amb el lema 'Volem tots els papers. Encara no hi ha res a celebrar'.

La Comissió de la Dignitat ha convocat una protesta davant l'ANC, coincidint amb l'entrega oficial de la nova remesa de 'papers de Salamanca' que ha arribat dimecres passat a l'equipament santcugatenc. Unes 50 persones s'han aplegat per demanar que la comissió mixta es reuneixi en les properes setmanes per a l'aprovació i validació de la transferència definitiva abans d'acabar aquest any. Així ho ha explicat el portaveu de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes.

Josep Cruanyes

Pensem i demanem a la ministra i al conseller que ja, definitivament, es reuneixi la comissió mixta i aprovi tot el que queda.


A la concentració, també hi eren presents membres de la CUP, que donen suport la postura de la Comissió de la Dignitat, i representació d'ICV-EUiA, que destaca la quantitat de 'papers' que encara falten per retornar. Ho han explicat el portaveu de la CUP, Guim Pros, i el president ecosocialista, Joan Calderon. Són declaracions a Cugat.cat.

Guim Pros i Joan Calderon

La posició de la CUP és la mateixa que la de la Comissió de la Dignitat, que tots els 'papers' estiguin a Catalunya. / Avui és un pas més, però no és el definitiu ni l'últim.



A l'acte de presentació d'aquesta nova remesa de material confiscat pel franquisme, la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, ha manifestat que espera que la resta de 'papers' arribin abans de finals d'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.