Amics de Gabriel Ferrater trenquen la llegenda que enfosquia la vida de l'escriptor


  • Comparteix:

Alguns dels companys de professió del poeta Gabriel Ferrater trenquen amb el mite que relaciona el personatge amb un excés constant de beguda alcohòlica. La llegenda negra que envoltava l'escriptor, cultivat a Sant Cugat, havia causat que la imatge de Ferrater quedés tacada i es menystingués la seva literatura. S'ha recordat el personatge en la tertúlia de l'últim programa de la temporada del magazín 'Sant Cugat a fons' des del restaurant El Mesón.

En el marc de l'últim programa de la temporada del magazín 'Sant Cugat a fons' des del restaurant El Mesón, amics de Gabriel Ferrater, com Marta Pessarrodona i Sam Abrams, han volgut trencar la mala imatge del poeta. Així ho ha explicat el crític literari Sam Abrams.

Sam Abrams

Recordo que en les tertúlies la gent provocava Ferrater, però no responien perquè no tenien armes. Mai vaig veure Ferrater passar-se etílicament.


Durant el programa, s'ha reviscut l'esperit de totes aquelles xerrades que es feien en aquest restaurant quan va obrir-se la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) l'any 1968 entre professors i alumnes.

El programa ha comptat amb seccions especials com una tertúlia amb Marta Pessarrodona, Carmen Rojo i Sam Abrams per recordar aquells dies de tertúlies a El Mesón.

També s'ha pogut conèixer de la mà de l'historiador Domènec Miquel com eren aquestes tertúlies. A continuació, s'ha entrevistat un dels propietaris del restaurant, Xavier Vendrell. Per acomiadar els oients, el magazín ha seguit amb les seccions habituals com la de cinema, amb Jordi Feixas fent un repàs de les millors pel·lícules de l'any, i amb la secció 'Tanquem pinya' on l'excap de colla dels Gausacs, Marc Maymó, ha fet un balanç de la temporada castellera.

També hi hagut moments per recordar aquells que van formar part d'aquelles tertúlies dels anys 70 i que ja no hi són com Gabriel Ferrater i Sergi Beser.

El programa ha tancat les portes aquesta temporada amb un concurs especial amb el públic del programa que ha respost a les preguntes del Joan Fàbregas, 'Fabri'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.