La parròquia de Sant Pere d'Octavià demana més protagonisme de sant Cugat en les festes de la ciutat


  • Comparteix:

Imatge de l'execució de sant Cugat

Imatge de l'execució de sant Cugat

El rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, Blai Blanquer, lamenta que el màrtir Sant Cugat no tingui més protagonisme en les festes locals. Blanquer demana que no es perdi la memòria del màrtir i que la seva trajectòria històrica sigui més present en les celebracions locals. Així, el rector reivindica la figura del sant com a element propi de la ciutat i diu que cal recuperar-lo.

Blanquer considera que 'no es coneix Sant Cugat pel màrtir que li dóna nom', i que calen més iniciatives culturals on es recordi la figura del sant. El rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, mossèn Blai Blanquer, insisteix que sant Cugat és un referent important que mereix més protagonisme en les festivitats locals.

Així ho ha dit en declaracions a Cugat.cat.

Blai Blanquer

És un referent cultural. Com a testimoni és important. La ciutat l'ha de recuperar com a element propi.



L'homenatge al martiri de sant Cugat té lloc cada el 27 de juliol i compta amb una eucaristia i una processó al Claustre del Monestir, on es va ubicar la primera església de la ciutat. L'acte litúrgic també acull l'encesa de 17 torxes que porten persones de diferents nacions per recordar que la procedència del màrtir, que va néixer al nord d'Àfrica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.