La Penya Regalèssia mostra el resultat de 40 anys de condicionament de Sant Medir


  • Comparteix:

L'ermita de Sant Medir ha obert aquest dissabte les seves portes per última vegada abans de les vacances estivals. La Penya Regalèssia ha acomiadat la temporada amb la tradicional visita guiada a l'espai, on els membres de l'agrupació han mostrat a alguns curiosos el passat, el present i els projectes futurs de l'ermita. L'entitat tornarà a Sant Medir el primer dissabte de setembre per continuar les tasques de manteniment de l'ermita.

L'agrupació s'ha reunit l'últim dissabte de juliol per donar a conèixer als visitants de Sant Medir les principals actuacions que s'han dut a terme a l'ermita des del 1972 fins l'actualitat.

Un dels assistents a la visita, Pep López, ha explicat què l'ha dut a Sant Medir.

Pep López

Ens tocava caminar, estem preparant el Camí de Sant Jaume aquest estiu i ens hem parat. Hem vist que estava obert i ens han informat molt bé, com l'han reformat, la història.


Des de la col·locació de les pedres de la façana de Sant Medir fins la instal·lació de la il·luminació interior, la Penya Regalèssia ha tingut cura de l'indret a través d'un procés de condicionament que s'ha allargat gairebé 40 anys. Així ho exhibeix l'entitat cada segon i tercer dissabte de mes, exceptuant l'agost. El futur de les actuacions resta, però, incert, a causa de la manca de continuïtat generacional de la Penya Regalèssia.

El membre de l'agrupació, Tomàs Grau, atribueix la manca de jovent al poc coneixement de l'activitat de la Penya Regalèssia.

Tomàs Grau

No entra gent jove, cosa que nosaltres voldríem perquè fos la continuïtat de la nostra feina. No sé com ho podem fomentar. La gent que ha vingut s'ha quedat amb molta il·lusió.


La tradició de l'indret explica que les dones que passen per Sant Medir i s'enduen una fava queden embarassades al cap d'un any.









  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.