Les farmàcies de Sant Cugat, afectades per les retallades sanitàries


  • Comparteix:

Les farmàcies sancugatenques travessen un moment difícil

Les farmàcies sancugatenques travessen un moment difícil

Les farmàcies consultades per Cugat.cat confirmen que, a causa de les retallades sanitàries, s'han d'estrènyer el cinturó. La caiguda dels preus dels medicaments i els decrets imposats desde el ministeri de Sanitat són algunes de les raons que expliquen la difícil situació de viabilitat econòmica que travessa el sector. A la farmàcia Salavert ja fa un parell d'anys que els ingressos han baixat, la farmàcia Ferreres ha retallat personal per reduir desepeses i la farmàcia Les Planes aposta per activar la venda lliure i les campanyes de màrqueting per sortir de la crisi.

La continua caiguda dels preus dels medicaments és una de les raons principals que Jordi Lafarga, de la farmàcia Salavert, assenyala com a responsable de la greu situació que travessen les farmàcies i acusa al Govern de posar-se medalles amb les retallades sanitàries.

Jordi Lafarga

Sembla que el Govern ha vist aquí la manera més fàcil d'aconseguir retallades per després posar-se medalles. L'any passat vam baixar un 7'5% i aquest any tambè.


De la seva banda, Inma Ferreres ja fa quatre anys que està al càrrec de la farmàcia Ferreres i assegura que la situació s'ha endurit molt des de l'any passat. Segons destaca, el real decret, que compromet a retornar el 2'5% de la seva facturació a la Seguretat Social, no ha ajudat a superar el moment de crisi. D'aquesta manera, la propietària de la farmàcia ha retallat en els contractes temporals de treballadors per reduir les seves despeses. A més, considera que una de les mesures per resoldre la situació és la professionalitat.

Inma Ferreres

El que estem intentant és oferir la nostra professionalitat, donar consell en tots els sectors sanitaris.


Des de la farmàcia Les Planes, la seva encarregada, Luisa Santiago, afegeix que activar la venda lliure i promoure les campanyes de màrqueting són algunes de les mesures que ha pres per superar la crisi. També assegura que les farmàcies més petites són les que més estan notant les retallades.

Luisa Santiago

Les farmàcies de barri som les que estem patint més totes aquestes retallades, doncs ja teníem un marge més ajustat i el retall afecta més que a les farmàcies grans.



L'any passat, la baixada del 30% en el preu dels genèrics i la reducció del 7'5% en el preu dels medicaments va originar al sector farmacèutic un descens d'un 10% a la facturació de les farmàcies a nivell estatal. Per aquest 2011, el Consell de Ministres ha anunciat l'aprovació d'una nova retallada del 20%, que es farà efectiva el 19 d'agost.




  • Comparteix:

COMENTARIS

El sector farmaceutico deberia estar liberalizado, mientras esto no suceda, el sector seguira monopolizado y luego pasa lo que pasa. Al final los que pagamos las consecuencias, somos los pacientes clientes de Mutua de Terrassa.

Maria del Carmen Freidias. Enviat el 17/ago/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.