L'AFAV organitza activitats especials per al Dia Mundial de l'Alzheimer


  • Comparteix:

Una de les conferències sobre la malaltia a càrrec de l'AFAV

Una de les conferències sobre la malaltia a càrrec de l'AFAV

L'Associació de Familiars d'Alzheimer del Vallès Occidental (AFAV) planeja un programa d'activitats per al Dia Mundial de l'Alzheimer, que tindrà lloc el dimecres 21 de setembre. L'agrupació organitzarà en el nostre municipi xerrades, cinefòrums i altres activitats que s'allargaran dues setmanes.

Les jornades per celebrar aquest dia començaran el dissabte anterior, el dia 17, amb la tradicional tómbola, que enguany celebra la seva desena edició i s'organitzarà a la plaça dels Quatre Cantons. El dimarts dia 20, a les set de la tarda, hi haurà una conferència titulada 'L'Alzheimer, una epidèmia del segle XXI', a càrrec d'un reconegut neuròleg. Al llarg d'aquella setmana també s'organitzaran activitats als casals de joves dels districtes de La Floresta, Les Planes i Mira-sol. Els actes per commemorar el Dia Mundial de l'Alzheimer conclouran el 5 d'octubre a dos quarts de set de la tarda a la Casa de Cultura, amb un cinefòrum de la pel·lícula 'Bicicleta, cullera i poma'.

La tècnica de l'AFAV, Rosalina Sicart, ha explicat a Cugat.cat la importància d'aquest dia.

Rosalina Sicart

És important perquè és una excel·lent manera de fer difusió que la malaltia existeix i afecta moltes persones de la nostra societat.


Segons l'AFAV, al Vallès Occidental hi ha 5.000 persones afectades per aquest tipus de demència. Sicart ha subratllat que els afectats no només són els malalts, sinó també les seves famílies, a les quals la vida quotidiana els canvia radicalment. La tècnica de l'AFAV explica que s'estan fent avenços per frenar la malaltia, però que no se sap encara quan es diposarà d'una cura definitiva.

Aquesta agrupació ofereix assistència als malalts, en col·laboració amb la Creu Roja, però també disposa d'un servei d'orientació individual per als familiars. A més, també organitza reunions cada dues setmanes on aquestes persones expliquen la seva experiència cuidant els afectats d'Alzheimer. El 2010 l'associació va assistir al voltant de 600 persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.