Continua la pluja d'estels tot el cap de setmana


Temes relacionats

Màxima activitat de la pluja d'estels aquesta nit (12/ago/11)


  • Comparteix:

Aquesta nit serà la de més activitat de meteors / Font: Imatges Google

Aquesta nit serà la de més activitat de meteors / Font: Imatges Google

La pluja fina d'estels, coneguda com a llàgrimes de Sant Llorenç, continuarà tot el cap de setmana, tot i que la seva màxima activitat es va produïr aquest divendres a la nit. El fenomen astronòmic, conegut també com les llàgrimes de Sant Llorenç o els Perseids, es produeix anualment a mitjans del mes d'agost i és visible a tot l'hemisferi nord. Tot i això, aquest any la lluna plena farà que els estels es vegin amb menor intensitat.

Els Perseids són petits fragments de roca, pols i gas que un cometa, el Swift-Tuttle, ha anat deixant al seu pas. Cada any a mitjans de mes d'agost, la Terra es creua amb l'òrbita d'aquest element. El camp gravitatori del planeta n'atreu les restes a l'atmosfera. Quan hi contacten, es destrueixen deixant un rastre de brillantor que és el que coneixem com a les llàgrimes de Sant Llorenç.

La vicepresidenta de l'Associació Astronòmica Valldoreix-Sant Cugat, Carme Mas, ha explicat a Cugat.cat els consells més recomanables per observar la pluja d'estels.

Carme Mas

Primer, que no hi hagi gens de lluna. Segon, anar fora de la ciutat. En el cas de Sant Cugat, podem anar a Collserola. També cal posar-se còmode i no es necessiten instruments de cap tipus.


Mas també ha destacat la zona de l'Arrabassada com un bon lloc per observar el fenomen i considera que l'alba és el millor moment per veure'l en la seva màxima intensitat. Tot i això, ha advertit que aquest any la presència de la lluna plena en dificultarà l'observació, ja que hi haurà molta llum.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.