Apagar les burilles i consultar els agents per fer foc, consells de Protecció Civil per evitar incendis


  • Comparteix:

Sant Cugat compta amb el 40% de zona forestal, cosa que suposa un alt risc d'incendis a l'estiu

Sant Cugat compta amb el 40% de zona forestal, cosa que suposa un alt risc d'incendis a l'estiu

Protecció Civil recomana que es limitin les activitats al bosc a les hores de més sol i que no es llencin les burilles dels cigarrets per la finestra del cotxe per evitar incendis. L'onada de calor que afecta la ciutat aquests dies i l'augment de la humitat a l'ambient han incrementat el risc d'incendi a la zona. És per això que Protecció Civil fa una crida als santcugatencs i demana que actuïn amb precaució a les àrees forestals del municipi.

Les altes temperatures d'aquests dies situen Sant Cugat, igual que la resta de Catalunya, en estat d'alerta per calor extrema. Per aquest motiu, Protecció Civil aconsella als santcugatencs que no corrin riscs innecessaris i que, a l'hora de fer foc, segueixin les recomanacions dels agents.

El portaveu de la Direcció General de Protecció Civil (DGPC), Marc Homedes, demana que no es llencin burilles per la finestra del vehicle, ja que pot provocar un incendi.

Marc Homedes

És un risc molt alt. Hem d'evitar aquestes situacions.


Des de finals de juny, l'Ajuntament duu a terme tasques de manteniment a les franges de protecció al voltant de les àrees urbanitzades per evitar incendis. Pel que fa als recursos materials, la campanya de prevenció d'incendis d'enguany compta amb millors dispositius tecnològics que els permeten una coordinació i comunicació més acurada. A més, el Parc de Natural de Collserola disposa de 12 torres de guaita de deu del matí a vuit del vespre i de tres repetidors.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.