Els peregrins de Sant Cugat, molt satisfets amb les Jornades Mundials de la Joventut


  • Comparteix:

El logo de l'edició de les JMI de Madrid 2011

El logo de l'edició de les JMI de Madrid 2011

Satisfacció entre els pelegrins santcugatencs que han assistit a les Jornades Mundials de la Joventut (JMJ) i que ja comencen a arribar a casa. Els joves santcugatencs que s'han desplaçat a Madrid consultats per Cugat.cat consideren que ha estat una experiència 'fantàstica i impressionant'.

El rector de la parròquia de Sant Cebrià de Valldoreix, Josep Maria Manresa, ha destacat l'alt nombre de santcugatencs que ha participat a les jornades. Manresa destaca que una quarantena de persones del Sant Cugat es va desplaçar a la capital espanyola amb autobusos contractats per la Diòcesis de Terrassa i que molts altres van anar pel seu compte o amb altres entitats. El mossèn ha explicat a Cugat.cat quins han estat els moments més solemnes.

Josep M. Manresa

Era impressionant. Tant a la vetlla com a la missa, quan hi havia moments de silenci i pregària, no se sentia res, i això que érem dos milions de persones.


Pel rector de Sant Cebrià, aquests actes són ideals 'per compartir la fe, celebrar-la amb altres cristians i carregar les piles'. A més, ha destacat que els joves d'avui dia necessiten jornades com la de Madrid per adonar-se que no s'ha de viure el sexe 'de manera desordenada' ni jugar amb les drogues. Manresa també ha afegit que les JMJ són la prova que 'una vida d'estimació veritable és possible'

D'altra banda, una de les responsables del grup, Núria Alfonso, també s'ha mostrat satisfeta amb el nivell de participació i ha explicat el significat que tenen per als cristians aquestes jornades.

Núria Alfonso

L'important és que el dia a dia no estàs sol. Hi ha molta més gent arreu del món que creu en Jesucrist i que amb la seva ajuda podrem treure endavant l'Església.



Alfonso també ha lamentat els incidents amb les manifestacions laiques, però opina que tothom té dret a la llibertat d'expressió. Malgrat això, considera que s'han superat totes les expectatives i espera duplicar o triplicar el nivell de participació en la propera edició, que tindrà lloc el 2013 a la ciutat brasilera de Rio de Janeiro.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.