La quarta edició del Patrimoni Viu se celebrarà l'últim cap de setmana de setembre


  • Comparteix:

Cartell d'enguany

Cartell d'enguany

El Patrimoni Viu, un projecte del Museu de Sant Cugat per difondre la història i el patrimoni cultural de la ciutat, arriba a la seva quarta edició l'últim cap de setmana de setembre, en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni. Enguany està dedicat al comerç local de la ciutat, més concretament a les fires agrícoles tradicionals de maig i setembre, als comerços familiars i al mercat municipal, que celebra el centenari de la seva inauguració.

Les dues edicions anteriors van tractar del Sant Cugat agrícola i industrial, mentre que la primera no va tenir un tema específic, sinó que va ser genèrica. Enguany, el Museu proposa més d'una vintena d'activitats adreçades a tots els públics, amb el títol de Patrimoni Viu 2011 i amb l'ajut d'entitats i associacions culturals de la ciutat.

Com a principals novetats d'aquest any, destaquen la implicació de les escoles la Floresta, Joan Maragall, Gerbert d'Orlach, l'Olivera i Pins del Vallès, amb el concurs d'art 'Pintem el Mercat'. Els alumnes han creat un dibuix sobre el mercat amb una tècnica lliure que han presentat al Museu. Durant les jornades, dues de les obres seran premiades.

També és destacable la participació de l'àmbit de Comerç, amb una fira de productes artesanals, a la plaça Pere San i part del carrer Major. Una altra novetat és la participació de la Taula de persones amb discapacitat, sumada a la proposta del Museu amb un taller de fang. Aquests tallers són conduïts per persones discapacitades, que fan de monitors, dins d'un programa d'ocupació empresarial que els facilita la inserció laboral.

A més, dissabte dia 24 a la tarda es farà una festa a la plaça de Sant Pere, en què hi participaran algunes entitats relacionades amb la cultura popular per celebrar els cent anys del mercat.

Per últim, l'exposició temporal al claustre del Monestir 'Dues fires i un mercat' aportarà continguts a les jornades i es podrà veure durant un mes, des de l'últim divendres de setembre.

Totes les activitats són gratuïtes i no cal fer reserva prèvia. A partir de setembre es podrà veure la programació completa al web de Museu, www.museu.santcugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.