El CAP de Valldoreix reobre avui després del tancament de l'agost


Temes relacionats

La resolució de l'ERO de Mútua Terrassa s'endarrerirà unes setmanes, segons CCOO (31/ago/11)

El CatSalut garanteix la continuïtat de tots els serveis als CAP de la ciutat a partir de setembre (29/jul/11)


  • Comparteix:

El CAP de Valldoreix, en una imatge d'arxiu

El CAP de Valldoreix, en una imatge d'arxiu

El Centre d'Atenció Primària (CAP) de Valldoreix i els punts sanitaris de la Floresta i les Planes han obert les seves portes de nou aquest dijous. Després d'estar tancats aquest agost, tots els equipaments sanitaris estaran a ple rendiment, inclosos els serveis d'endocrinologia, reumatologia i rehabilitació dels CAP de Sant Cugat i Valldoreix, segons el departament de Salut.

Aquest estiu, els sindicats han alertat que aquests tres serveis podrien veure's afectats per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que plana sobre Mútua Terrassa, l'empresa que gestiona els dos CAP. Aquest ERO està ara en mans del departament de Treball, que assegura que la resolució d'aquest expedient està en tràmit, però que encara no hi ha data perquè es resolgui. Comissions Obreres (CCOO) insisteix que en cas que l'ERO prosperi aquests serveis sí que es podrien veure afectats.

Mentrestant, aquest agost, el CAP de Sant Cugat ha absorbit els serveis i els usuaris del de Valldoreix. El delegat sindical de CCOO a Mútua Terrassa, Joan Carles Delgado, ha fet un balanç sobre com ha funcionat l'equipament santcugatenc durant aquest període.

Joan Carles Delgado

El CAP de Sant Cugat ha funcionat amb tota normalitat, malgrat que han tingut dies amb moltíssima afluència de pacients.




Delgado també ha denunciat que hi ha hagut dies en què s'han format cues de fins a 180 persones als taulells de la recepció, però que el fet que treballadors del CAP de Valldoreix s'afegissin al centre santcugatenc 'ha facilitat la feina' dels empleats.

En paral·lel, l'equip de govern fa un balanç positiu de l'assistència sanitària aquest agost a Sant Cugat, tot i que considera que caldria haver millorat, a principis de mes, la informació a l'usuari i les llistes d'espera de pediatria. Pel que fa un eventual tancament dels serveis d'endocrinologia, reumatologia i rehabilitació a causa de l'ERO, la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, assegura que es poden demanar hores per a aquestes prestacions.

Susanna Pellicer

La ciutadania pot demanar hores per a aquestes especialitats a l'espera de la resolució de l'ERO.




La resolució de l'ERO havia d'acabar a mitjans d'agost però el departament de Treball ha demanat més documentació a l'empresa per resoldre el cas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.