Punt final del ramadà per a 450 santcugatencs


  • Comparteix:

450 santcugatencs han seguit el ramadà

450 santcugatencs han seguit el ramadà

Prop de 450 santcugatencs de la comunitat islàmica acaben el ramadà aquest dimarts. Els fidels han seguit el novè mes del calendari musulmà amb la pràctica del dejuni durant 30 dies. L'oratori de la comunitat islàmica de Sant Cugat, situat al carrer de Montserrat, ha acollit les oracions dels fidels a la ciutat.

El novè mes del calendari musulmà obliga als fidels a no prendre aliments ni beguda, a abstenir-se de fumar, de perfumar-se i de les relacions sexuals, durant el dia. Cada vespre, la ruptura del dejuni diari acostuma a tenir caràcter festiu, reunions familiars, de lectures compartides de l'Alcorà i d'entrega d'almoines als necessitats.

A l'inici d'aquest ramadà, un membre de la comunitat musulmana, Yones Amtia, explicava a Cugat.cat que és més fàcil seguir el ramadà als països islàmics, ja que els horaris laborals s'adapten a la tradició religiosa.

Yones Amtia

Aquí tenim els mateixos horaris de feina. En canvi als països musulmans fan jornada reduïda.


Les dones lactants o embarassades, els nens i els malalts han estat algunes de les persones exemptes de deixar de menjar i beure al llarg del dia durant el ramadà. En total, 300.000 musulmans residents a Catalunya han seguit el ramadà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.