Les famílies pagaran un 278% més pel transport escolar


  • Comparteix:

La regidora d'educació, Esther Salat, al centre de la  imatge

La regidora d'educació, Esther Salat, al centre de la imatge

El cost del transport escolar no obligatori de les escoles de Sant Cugat augmentarà aquest curs un 278%. Les famílies passaran a pagar 265 euros anuals per infant en comptes dels 70 euros que pagaven el curs passat. El departament d'Ensenyament ha rebaixat la subvenció un 20% i en paral·lel ha establert un preu mínim d'entre un euro i mig i quatre euros per dia i nen. És per això que el Consell Comarcal, que gestiona el servei, ha hagut d'incrementar el preu dels autobusos. L'Ajuntament obrirà una borsa d'ajuts per analitzar el cas d'aquelles famílies amb problemes per pagar el servei. Tot i els canvis en el preu, durant aquest curs, es mantindran les mateixes línies de bus als centres educatius de la ciutat que ja en tenien, a excepció de la del Turó de Can Mates.

Amb els reajustos, finalment, les famílies pagaran 265 euros en el cas del primer germà, 177 en cas del segon germà i 88 en cas del tercer. La regidora d'Educació i Família, Esther Salat, ha explicat en roda de premsa què ha causat l'augment del preu del servei del transport escolar no obligatori.

Esther Salat

Els preus mínims i màxims establerts i la reducció del 20% de la subvenció del departament d'Ensenyament han causat l'augment del cost.


Les famílies més afectades seran les que porten els infants a l'escola Turó de Can Mates, que fins ara rebien una subvenció del 100% de l'Ajuntament i el Consell Comarcal. Aquestes famílies van rebre l'ajuda de manera provisional quan l'escola es va traslladar del centre urbà al barri de Can Mates. Ara no s'oferirà servei de transport escolar a aquest centre, ja que aquest tenia caràcter provisional fins que no entrés en servei la línia de transport públic urbà (Línia 2). Els serveis socials del consistori estudiarà el cas de les 20 famílies afectades. Ho ha explicat Salat.

Esther Salat

L'Ajuntament i el Consell Comarcal pagaven de manera provisional el servei de bus. Ara ja no s'oferirà gratuïtament.


El departament d'Ensenyament assumirà el cost del transport escolar dels alumnes que no tenen plaça en cap de les escoles properes al seu domicili i s'han de desplaçar a un centre més llunyà.

Una altra de les problemàtiques era el transport escolar de l'Institut Leonardo Da Vinci en horari de migdia. El departament d'Ensenyament ha assumit finalment el cost que li pertocava al Consell Comarcal per continuar oferint el servei. Durant aquest curs s'analitzarà la seva utilització per trobar alternatives per al curs vinent. Pel que fa a l'escola Catalunya, que també podia quedar-se sense servei de transport, finalment es mantindrà amb la voluntat de buscar solucions per prendre mesures futures.

L'Ajuntament i el Consell Comarcal han creat una borsa d'ajuts per les famílies que tinguin dificultats per pagar el servei. El govern municipal ha recordat que el cost real del servei és de 700 euros.



  • Comparteix:

COMENTARIS

La veritat és que hi ha moltes persones que encara viuen en som-nis on "l´Espany(ñ)a va bien",doncs NO,s´ha despilfarrat tant i s´ha educat tant malament que no s´adonen que No Hi Ha Calès.Cal RETALLAR!Cal apretar-se el cinturó!No potser que tot sigui de regal.S´ha estirat mes el braç que la maniga i ara ho paguem tots!!! pensem que el món està canviant

Montserrat Calduch i Triguero. Enviat el 7/set/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.