L'Hospital Generà ampliarà en 50 el nombre de llits per atendre una evenutal epidèmia de grip


  • Comparteix:

L'Hospital General de Catalunya disposarà, d'aquí a un mes, de 50 llits més. Amb aquesta actuació, el centre privat vol estar previngut davant la possibilitat d'epidèmia de grip que han pronosticat els experts. Amb aquest panorama, l'hospital ha decidit ajornar l'ampliació del servei d'urgències per la primavera.

El centre ha decidit millorar l'atenció als seus usuaris amb una ampliació de places a partir del 15 de novembre. La mesura es tradueix amb mig centenar de llits que ha suposat una inversió de 90.000 euros.

D'aquesta manera, l'hospital dóna sortida a l'excés de demanda que poden tenir els centres públics a l'hivern, tal i com diu el conveni que va signar amb el Servei Català de la Salut. D'altra banda, l'ampliació de places també vol ser un coixí davant una possible pandèmia de grip que han detectat els experts. Ens ho explica el cap de serveis i operacions de l'Hospital General, Xavi Palet:

Xavier Palet

Els experts diuen que vindrà una grip molt forta i per això estem previnguts


Les 50 noves habitacions s'estan habilitant en una àrea ja existent al recinte. Es tracta d'unes cambres que, en situació de crisi, estan equipades per acollir dos pacients.

D'altra banda, i en coneixement d'aquest risc d'epidèmia, el centre ha decidit posposar l'ampliació del servei d'urgències prevista des del passat mes d'abril. El doctor Palet ens explica perquè:

Xavier Palet

No podem assumir les obres a urgències perquè amb la grip tindrem molta feina


El reforçament del servei d'urgències té l'objectiu de triplicar l'espai de les sales d'espera i doblar el nombre d'assistències mensuals, fixades ara en unes 4.500. Les obres d'ampliació d'urgències tindran una durada de 6 mesos.

Les actuacions de l'HGC s'emmarquen dins el compromís de Catalana de Diagnòstic i Cirurgia d'ampliar les places del centre, així com millorar tecnològicament les instal·lacions. Aquesta acció suposa una inversió de 18 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.