6è aniversari de l'aprovació del domini .cat


  • Comparteix:

El .cat és al capdavant dels 280 dominis mundials

El .cat és al capdavant dels 280 dominis mundials

La Fundació puntCAT, entitat amb seu a Sant Cugat i reguladora del domini .cat, celebra el 6è aniversari de l'aprovació de la creació del domini propi. L'organisme internacional que gestiona els noms de primer nivell d'Internet (ICANN) va donar llum verda el 2005 a la creació del .cat, que actualment registra 50.000 dominis.

Amb l'objectiu de representar la comunitat catalanoparlant, el domini .cat s'ha convertit fins ara en el primer i únic domini d'Internet concedit exclusivament a una cultura i una llengua. La iniciativa va tenir una bona acollida, fa sis anys, arribant a 10.000 registres en els primers tres mesos i creixent fins als 50.000 que es registren a l'actualitat.

Després d'aquest temps, la Fundació puntCAT fa un balanç positiu i comenta que l'èxit resideix en la qualitat, ja que el .cat és el domini genèric amb la densitat d'informació més alta del món. A més, la creació d'una matrícula pròpia a Internet ha incentivat la participació activa de la ciutadania i ha contribuït a l'augment del contingut en català a la xarxa.

El .cat se situa al capdavant dels 280 dominis del món per la seva gestió i ús de les noves tecnologies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.