Els regidors participen en una cursa per trobar el transport més sostenible fins a Barcelona


  • Comparteix:

Combinar la bicicleta i el transport públic és la manera més ràpida, econòmica i sostenible d'arribar fins a Barcelona. Així es desprén de la cursa de transports que s'ha celebrat aquest dimarts a la ciutat amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Un regidor de cada partit s'ha desplaçat, amb alternatives de transport diferent, des de la plaça de la Vila fins a l'Ajuntament de Barcelona.

El portaveu de la CUP, Guim Pros, ha estat l'encarregat de completar el recorregut en bicicleta i transport públic, des de la plaça de l'Ajuntament fins als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Un cop a plaça de Catalunya de Barcelona, s'ha desplaçat en bicicleta fins al punt de trobada de la plaça de Sant Miquel. D'aquesta manera, ha completat el recorregut més sostenible, barat i ràpid.

Guim Pros

És una iniciativa interessant. Considero que amb el meu recorregut guanyaré la cursa.


El mateix recorregut, però prescindint de la bicicleta i anant a peu, ha estat el que ha dut a terme el portaveu ecosocialista, Joan Calderon, que ha optat per una alternativa igual de sostenible i econòmica, però més lenta. En aquest sentit, Calderon ha valorat el transport públic davant del privat.

Joan Calderon

És una manera de demostrar la ciutadania que de diverses manera es pot arribar al mateix punt. Suposo que en transport públic arribarem abans que en privat.


No obstant això, l'opció que s'ha completat més lentament ha estat la del portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, que ha utilitzat l'autobús per arribar fins a l'Ajuntament de Barcelona. Des de la plaça de la Vila ha agafat la línia A4 fins a Cerdanyola i posteriorment RENFE fins la plaça de Catalunya de la capital. Un cop allà, s'ha desplaçat a peu fins a l'arribada, a la plaça Sant Miquel. Ho explica Villaseñor.

Ferran Villaseñor

Vaig amb autobús fins a Cerdanyola, agafaré la Renfe i després vaig a peu. Previsiblement quedaré l'últim.


Amb transport privat s'ha desplaçat, d'una banda el regidor de Medi Ambient, Joan Pugidomènech, que ha passat per la Rabassada, i ha recordat que aquest és un recorregut alternatiu que utilitzen molts santcugatencs.

Joan Puigdomènech

Trigaré el que triguen bastants centenars de ciutadans que per intentar evitar els col·lapses del matí agafen la Rabassada.



De la mateixa manera, la regidora del PP Maria Dolors Domènech ha utilitzat el cotxe privat per arribar fins a l'Ajuntament de Barcelona, però passant pels Túnels de Vallvidrera. Domènech ha destacat la participació conjunta de tots els partits polítics del consistori.

Maria Dolors Domènech

És un itinerari que fa molta gent. M'ha agradat molt la idea perquè han sortit voluntaris dels diferents partits.






Aquesta iniciativa és un acte de sensibilització ciutadana en què es calcularan els costos ambientals i econòmics que implica cada forma de transport, a més del temps invertit en cada itinerari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.