Els avis reivindiquen el seu paper en el Dia de la Gent Gran


  • Comparteix:

Prop de mig miler de persones ha participal del 'Bosc de la Salut'

Prop de mig miler de persones ha participal del 'Bosc de la Salut'

Les activitats del Dia Internacional de la Gent Gran han aplegat prop de mig miler de persones a la plaça d'Octavià, en una jornada que ha acollit tallers i activitats emmarcades en 'El Bosc de la Salut'. La iniciativa ha servit per conscienciar la ciutadania sobre hàbits saludables per a la gent gran i per subratllar el paper dels casals i entitats de la tercera edat en el teixit associatiu del municipi.

Sant Cugat ha celebrat el Dia Internacional de la Gent Gran amb el 'Bosc de la Salut', on la tercera edat i la seva salut han estat els principals protagonistes. Al voltant de la plaça s'han muntat quatre racons que han tractat temes com l'alimentació i remeis de l'àvia, l'activitat física, el control de salut i un espai infantil on grans i petits han creat un pont intergeneracional.

Al llarg de tot el dia s'ha vist una mostra de les diverses entitats de gent gran que hi ha a la ciutat, que han ofert un tast de la feina que es fa a les associacions. Un dels moments més significatius de la jornada ha estat la lectura del manifest de la gent gran, redactat per totes les entitats que conformen la Taula de Gent Gran, on s'ha revindicat la importància del col·lectiu a la nostra societat.

Taula de la Gent Gran

Volem manifestar que volem ser considerats un dels components claus de la ciutadania del país. Que ens sentim compromesos en la construcció d'un futur que també és nostre.




L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha fet un parlament a l'inici de la tarda on ha remarcat el paper dels avis i àvies en la societat actual i la seva importància a Sant Cugat, en particular.

Mercè Conesa

Sobretot hem de mirar d'ajudar la nostra gent gran, tots. Per tirar endavant, per què tinguin formació i oportunitats.




Jordi Jiménez, director del CAP Valldoreix, ha fet una xerrada on ha donat diversos consells per mantenir una vida saludable que garanteixi un bon futur a la gent gran.

La jornada ha acabat amb les actuacions de les entitats i casals de gent gran de la ciutat, amb danses, actuacions, concerts i parlaments. Un ball de fi de festa, a càrrec d'Orgue de Gats ha posat el punt final a una jornada festiva organitzada per l'Ajuntament i la Taula de Gent Gran, on s'ha mostrat la importància de cuidar-se en aquesta etapa de la vida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.