L'anticicló obliga a recuperar el límit de 80 quilòmetres hora a tots els accessos de Barcelona


  • Comparteix:

Els santcugatencs que utilitzin els Túnels de Vallvidrera hauran d'anar a 80km/h

Els santcugatencs que utilitzin els Túnels de Vallvidrera hauran d'anar a 80km/h

Els santcugatencs que vulguin anar en cotxe fins a Barcelona hauran de limitar la velocitat del vehicle a 80 quilòmetres per hora a causa d'un anticicló que ha fet pujar el nivell de contaminació a la zona. Ho ha anunciat el director del Servei Metereològic de Catalunya, Oriol Puig, i el director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio. La mesura s'allargarà fins divendres.

El límit de velocitat de 80 quilòmetres per hora tornarà momentàniament a les vies d'accés a Barcelona a causa d'un anticicló que fa pujar el nivell de contaminació a la zona. Les condicions meteorològiques d'aquest anticicló han provocat una inversió tèrmica poc freqüent. Fa més calor a alçades que ronden els 400 metres que al cantó del mar. Un fenomen 'que evita que l'aire corri lliurament a les parts més baixes', segons els responsables del Servei Metereològic de Catalunya. Això provoca un estancament de l'atmosfera de l'entorn de Barcelona i la qualitat del seu aire empitjora notablement.

L'anticicló està previst que s'allargui fins divendres. Llavors entraran vents provinents del nord que canviaran la situació. Durant aquests tres dies el Servei Meteorològic ha demanat al Servei Català de Trànsit que limiti a 80 quilòmetres per hora els trams d'accés a la capital catalana.

El 70% de les vies d'accés a Barcelona ja estan equipades amb la tecnologia que requereix la velocitat variable. I a partir d'aquest dimecres ja està prohibit circular en aquests trams a una velocitat superior als 80 quilòmetres per hora. Els conductors que no obeeixin la nova limitació seran sancionats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.