La sensibilització sobre l'Alzheimer i el suport a malalts i familiars són els principals reptes de l'AFA


  • Comparteix:

El cinefòrum d'aquesta tarda gira al voltant d'aquest film català sobre l'alzheimer.

El cinefòrum d'aquesta tarda gira al voltant d'aquest film català sobre l'alzheimer.

Sensibilitzar la gent sobre els efectes de l'Alzheimer i aconseguir suport pels malalts i els familiars són els principals reptes que ha d'afrontar l'Associació de Familiars de malalts d'Alzheimer (AFA). Aquesta és la conclusió a què s'ha arribat durant la projecció i el cinefòrum del documental 'Bicicleta, cullera, poma', aquesta dimecres a la Casa de Cultura. La cita, organitzada per la Taula de Persones amb Malalties Neurològiques i Càncer, ha esdevingut un punt de trobada per parlar sobre les inquietuds, dubtes i sensacions que genera aquesta patologia neurodegenerativa.

La Taula per a Persones amb Malalties Neurològiques i Càncer ha organitzat aquesta tarda un cinefòrum al voltant de 'Bicicleta, cullera, poma'; el documental català que narra el procés vital i la lluita de l'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, i de la seva família contra l'Alzheimer.

El cinefòrum està englobat dins les activitats que l'Associació de Familiars de malalts d'Alzheimer (AFA) ha organitzat en motiu del Dia Mundial de la malaltia, que va tenir lloc el passat 21 de setembre. El tractament, així com el fet que es tracti d'un personatge rellevant, són alguns dels motius pels quals s'ha escollit la projecció d'aquest film. Així ho explica a Cugat.cat el secretari de l'AFA, Rafael Usero.

Rafael Usero

Que el personatge sigui conegut atreu molt l'atenció. El film té un segon fons, molt humà, que ens permet veure el problema dels malalts d'Alzheimer.



Sensibilitzar sobre l'Alzheimer, compartir les experiències que viuen les persones que han de conviure amb familiars que pateixen aquesta malaltia i donar a conèixer les activitats per donar suport als familiars que es donen des de l'associació, són alguns dels objectius que persegueix aquest cinefòrum. Ho explica Rosalina Sicart, coordinadora i vicepresidenta de l'AFA.

Rosalina Sicart

Volem que les persones que han vingut puguin fer aportacions, preguntes i intercanviar coneixements. És una manera de conèixer la malaltia.



L'esdeveniment, que ha tingut lloc a la Casa de Cultura, ha congregat prop d'una quarantena de persones.

D'altra banda, aquest dimecres també ha tingut lloc la conferència 'Quan el Mediterrani parlava llatí: Roma', al Xalet Negre. La conferència ha anat a càrrec del professor Jaume Crossas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.