Boehringer Ingelheim patrocina el premi d'investigació d'EPOC


  • Comparteix:

Instal·lacions de Boehringer a la ciutat

Instal·lacions de Boehringer a la ciutat

La companyia farmacèutica Boehringer Ingelheim, amb seu a Sant Cugat, patrocina per onzè any consecutiu el premi anual d'investigació de la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (EPOC). El guardó, atorgat per la Societat Europea de Neumologia (ERS), ha reconegut l'estudi 'La genètica de l'EPOC relacionada amb l'absència del tabaquisme' de la professora holandesa Hendrika Marian Boezen de la Universitat de Groeningen.

El treball de Boezen estableix la relació entre la genètica i la possibilitat de desenvolupar EPOC entre les persones fumadores i ha elaborat el concepte del 'fumador susceptible.' L'estudi ajuda a la comprensió de l'impacte de les exposicions ambientals diferents al tabaquisme en persones afectades per aquesta malaltia. La investigació podria desembocar en la identificació de variants genètiques que puguin afavorir l'aparició d'EPOC.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.