La solidaritat dels santcugatencs amb Bon dia Gàmbia es manté malgrat la crisi


  • Comparteix:

Les donacions a l'ONG santcugatenca Bon Dia Gàmbia es mantenen, malgrat la crisi econòmica. Així ho ha afirmat el seu vicepresident, Jaume Sadurní. Aquesta organització santcugatenca ha celebrat, durant tot el cap de setmana, el seu 4t aniversari a la plaça d'Octavià amb una mostra d'artesania africana, a més de tallers de pintura i d'elaboració de collarets per als menuts. L'objectiu és donar a conèixer les seves accions al país africà, que se centren principalment en l'escolarització i en ajudar al desenvolupament de les comunitats.

Durant tot el cap de setmana, els santcugatencs que han passejat per la plaça d'Octavià han pogut saber més sobre les actuacions de l'ONG santcugatenca Bon Dia Gàmbia. Aquesta organització es dedica a projectes per millorar la qualitat de vida als habitants de Gàmbia. L'ONG compta amb una vintena de col·laboradors fixos i amb molts més voluntaris puntuals.

A banda de la vessant festiva de la trobada, l'organització vol fer també una crida a la societat perquè ajudin el país africà. Per això, Bon Dia Gàmbia ha organitzat una recollida de material d'higiene personal per fer-lo arribar a diverses comunitats del país africà.

El vicepresident de l'entitat, Jaume Sadurní, ha destacat en una entrevista a Cugat.cat que la crisi econòmica no ha afectat les aportacions a l'organització.

Jaume Sadurní

Sí que ens hem vist afectats en alguns casos puntuals. En les empreses sí que ho hem notat molt. En canvi, l'esperit solidari de la gent no ha minvat, al contrari.



Durant aquests quatre anys, l'ONG ha col·laborat al país africà facilitant l'escolarització dels nens, el subministrament d'aigua, i, fins i tot, construint una casa-dormitori dins d'una escola. Sadurní ha recordat que encara queda molta feina a fer com augmentar les escolaritzacions i apadrinaments, així com la creació d'una granja-escola. En aquests moments l'entitat està contribuint, juntament amb Misión Médica Cubana, per aportar material sanitari a la regió.

D'altra banda, el vicepresident de Bon Dia Gàmbia ha destacat l'augment de visibilitat i coneixement de l'organització gràcies a les xarxes socials com Facebook i Twitter.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.