Sant Cugat lluita per trencar l'estigma de les persones amb malalties mentals


  • Comparteix:

Roda de premsa de presentació dels actes

Roda de premsa de presentació dels actes

El Dia Mundial de la Salut Mental se celebrarà a la ciutat amb diverses activitats que s'allargaran tot el mes per acabar amb l'estigma que envolten les malalties mentals i les persones que les pateixen. Aquest dilluns, dia mundial d'aquestes afectacions, ha obert les portes una exposició pictòrica amb treballs dels usuaris del Centre de Salut Mental d'Adults, ubicat al CAP Sant Cugat. Una sessió de ioga a l'aire lliure, una tertúlia literària i la primera jornada 'Superem l'Ansietat i la Depressió' són la resta de propostes que s'organitzen a la ciutat amb motiu d'aquesta diada.

La mostra, que romandrà oberta fins el primer dilluns de novembre, enceta les propostes que tindran un segon capítol dissabte amb una sessió de ioga als jardins de la Casa de Cultura a partir de les onze del matí. La següent cita serà dimarts de la setmana vinent amb una tertúlia literària on es presentaran els llibres 'Levántese quien pueda y otros relatos. Narraciones de una vida de locura' i 'La mujer-precipicio. Poemario de la Princesa Inca'. Aquesta proposta tindrà lloc al Cafè Auditori a dos quarts de set de la tarda.

La presidenta de l'Associació de Familiars de Malalts Mentals de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal, Lupe Fornés, ha explicat que aquesta programació és fruit de moltes hores de treball.

Lupe Fornés

Això és resultat del treball de la Taula de Salut Mental. Aquestes activitats van dirigides a qualsevol ciutadà.




Dins d'aquest programa s'inclou la presentació, a càrrec de la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, de la guia de salut mental de Sant Cugat, dimecres de la setmana vinent a les sis de la tarda. Pellicer ha explicat l'objectiu de les activitats.

Susanna Pellicer

Totes les propostes estan encarades a donar responsabilitat als malalts i a resoldre dubtes.



Dissabte de la setmana vinent se celebrarà a la ciutat la primera jornada dedicada a l'ansietat i a la depressió, organitzada per l'Associació per la Superació de l'Ansietat i la Depressió - Grups d'Ajuda Mútua (ASSADEGAM). Aquesta diada comptarà amb xerrades, projeccions de documentals i la posada en comú d'experiències de persones afectades.

El Club de Golf Sant Cugat també participarà de la iniciativa amb el tercer Trofeu 'El Golf amb la Salut Mental', que tindrà lloc a principis de novembre al Pitch and Putt Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.