Els habitatges universitaris de l'ETSAV, distingits amb el segell Verde per la Green Building Challenge


  • Comparteix:

Els habitatges de l'ETSAV durant la seva construcció

Els habitatges de l'ETSAV durant la seva construcció

Els habitatges universitaris de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV), situada a Sant Cugat, han estat distingits, juntament amb tres projectes més, amb el segell Verde per representar l'arquitectura de l'Estat espanyol al certamen internacional Green Building Challenge d'Hèlsinki 2011. El concurs se celebrarà, enguany, durant la setmana vinent i constitueix un dels esdeveniments més importants relacionats amb l'edificació sostenible a àmbit mundial.

L'objectiu d'aquest reconeixement és desenvolupar i aplicar un nou mètode d'avaluació del comportament mediambiental dels edificis. El segell Verde valora la utilització de materials favorables definits per la seva eficiència i ecologia, d'origen sostenible, de baixa toxicitat i alta durabilitat, i amb un reduït manteniment.

Un dels arquitectes que ha participat en el projecte dels habitatges de l'ETSAV, Roger Tudó, valora així les característiques dels edificis del campus universitari.

Roger Tudó

La residència utilitza un sistema de mòduls, utilitza un sistema d'apilament que permetria reutilitzar i requalificar els habitatges.



El conjunt d'habitatges universitaris santcugatencs ha estat distingit com a projecte amb el segell VERDE, però encara falta que s'acabi l'obra perquè aquesta també rebi el distintiu.

A més dels quatre edificis distingits amb el segell, entre els quals es troben els de l'ETSAV, hi ha 12 més que també representaran l'Estat espanyol durant el certamen del Green Building Challenge 2011, que tindrà lloc a Hèlsinki des del tercer dimarts d'octubre fins al divendres d'aquella mateixa setmana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.