L'Associació de Familiars de Malalts Mentals alerta del col·lapse als serveis psicològics dels CAP


  • Comparteix:

Cartell del Dia Mundial de la Salut Mental

Cartell del Dia Mundial de la Salut Mental

Els serveis de salut mental dels Centres d'Atenció Primària (CAP) de la ciutat estan col·lapsats, segons afirma l'Associació de Familiars de Malalts Mentals de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal. L'entitat alerta, amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, que aquesta situació pot empitjorar a causa de les retallades que afecten el sector de la salut decretades per la Generalitat. Actualment, l'associació ofereix els seus serveis d'assessorament i acompanyament a una quarantena de famílies santcugatenques.

L'entitat lamenta que sovint les malalties mentals van a la cua dels serveis mèdics que s'ofereixen en els CAP. La presidenta de l'agrupació, Lupe Fornés, ha explicat que el ritme de vida i l'escassetat de recursos s'han traduït en la saturació dels serveis de salut mental. Són declaracions al programa 'Primera Plana' de Cugat.cat.

Lupe Fornés

Les visites s'estan espaiant per saturació dels especialistes i les retallades ho agruejaran.


Fornés també ha lamentat que els santcugatencs s'hagin de desplaçar a Terrassa per rebre tractaments més especialitzats o per atendre algunes urgències psiquiàtriques.

D'altra banda, l'entitat es marca com a objectiu obrir-se a la ciutadania, créixer en nombre d'associats i que els afectats perdin la por i s'apropin a l'associació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.