Sant Cugat porta l'experiència dels horts escolars a un Congrés sobre Educació i Sobirania Alimentària


  • Comparteix:

L'Ajuntament porta l'experiència dels horts escolars a un congrès

L'Ajuntament porta l'experiència dels horts escolars a un congrès

Sant Cugat porta l'experiència dels horts i els menjadors escolars al Congrés Internacional Educació i Sobirania Alimentària que se celebra des d'aquest dijous fins aquest dissabte a Barcelona. La iniciativa vol ser un canvi d'idees entre els diferents països que hi participen sobre la sobirania alimentària, és a dir, la necessitat que els aliments cultivats en una comunitat acabin consumits per aquesta mateixa societat.

En una taula rodona, aquest divendres, Sant Cugat posarà en comú la seva experiència educativa al voltant dels horts i els menjadors escolars. En paral·lel, l'escola Gerbert d'Orlhac presentarà un estudi sobre la utilització d'aquestes plantacions com a lloc de trobada per prendre decisions.

El regidor de Medi Ambient i Polítiques Ambientals, Joan Puigdomènech, ha posat èmfasi en la importància de consumir productes cultivats més propers geogràficament per tal que l'alimentació esdevingui més sana. Puigdomènech ha explicat en una entrevista a Cugat.cat quina serà l'aportació santcugatenca en aquest esdeveniment.

Joan Puigdomènech

Una de les experiències que aporta Sant Cugat és la dels horts escolars.




El regidor ha afegit que hi ha zones del planeta que són grans productores d'aliments, però que tenen dèficit alimentari. Aquesta qüestió també s'abordarà durant aquestes jornades d'intercanvi d'idees.

El Congrés té lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i al Centre d'Estudis i Documentacions Internacionals de Barcelona (CIDOB) i està organitzat per Educació sense Fronteres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.